FT: "Deutsche Bank" a ascuns pierderi de până la 12 miliarde dolari în timpul crizei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2012

FT: "Deutsche Bank" a ascuns pierderi de până la 12 miliarde dolari în timpul crizei

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, a ascuns pierderi de capital de până la 12 miliarde de dolari în timpul crizei financiare, strategie care a ajutat instituţia să evite un ajutor de stat, spun trei foşti angajaţi ai acesteia, în sesizări înaintate autorităţilor de reglementare din SUA, anunţă Financial Times.

Unele surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia britanică, afirmă că, potrivit sesizărilor, "Deutsche Bank" a supraevaluat o poziţie pe instrumente derivate şi a ascuns astfel o pierdere care ar fi depăşit 4 miliarde de dolari şi ar fi putut ajunge la 12 miliarde de dolari. Cei trei susţin că dacă "Deutsche Bank" ar fi înregistrat corect poziţiile, în valoare teoretică de 130 de miliarde dolari, capitalul ar fi scăzut la un nivel periculos în timpul crizei financiare, iar banca ar fi putut ajunge în situaţia să ceară ajutor guvernamental pentru a supravieţui.

În schimb, se pare că traderii băncii au evitat să înregistreze instrumentele financiare la valoarea de piaţă, în timpul crizei din 2007-2009. Conform FT, foştii angajaţi declară că directorii băncii au avut cunoştinţă de această strategie. Doi dintre aceştia susţin că "Deutsche Bank" a înregistrat incorect şi valoarea unei asigurări pentru poziţiile în cauză, achiziţionate în 2009 de la compania "Berkshire Hathaway", aparţinând miliardarului Warren Buffet.

"Deutsche Bank" a informat, într-un comunicat, că acuzaţiile sunt vechi de doi ani şi jumătate, fiind făcute publice în iunie 2011. "Acuzaţiile au făcut subiectul unei investigaţii atente şi amănunţite şi sunt, în fapt, complet nefondate", potrivit băncii, care menţionează că investigaţia a arătat că afirmaţiile privind presupusele practici incorecte vin din partea unor persoane care nu au avut informaţii directe despre anumite aspecte.

Doi dintre foştii angajaţi ai "Deutsche Bank" au afirmat că au fost determinaţi să părăsească banca după ce le-au raportat superiorilor îngrijorările.

Eric Ben-Artzi, fost manager de risc la "Deutsche Bank", a fost concediat la trei zile după ce a deupus sesizarea la autorităţi. Matthew Simpson, senior trader, a părăsit banca după ce a depus sesizarea. Al treilea angajat care a depus sesizare a lucrat la divizia de administrare a riscului din cadrul "Deutsche Bank" şi a părăsit voluntar instituţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb