"Fujitsu Siemens Computers" a lansat serverul PRIMERGY

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 noiembrie 2008

Întreaga linie de produse PRIMERGY RX600 S4 poate beneficia de un upgrade prin noile procesoare 6-core Intel Xeon MP 7400; performanţă imbatabilă prin virtualizare şi baze de date extinse

"Fujitsu Siemens Computers" a lansat cel mai puternic model de server PRIMERGY din istoria companiei. Noul standard industrial PRIMERGY echipat cu noua serie de procesoare 6-core Intel Xeon MP 7400, având numele de cod Dunnington, oferă cele mai înalte niveluri de performanţă de până acum şi stabileşte noi coordonate ale performanţei per Watt.

"Pe măsură ce Intel a introdus pe piaţa IT conceptul Xeon MP 7000 în ultimele 18 luni, s-a înregistrat o creştere progresivă a performanţei prin intermediul procesoarelor multi-core, mai ales prin chip-urile gamei actuale 7400 ce generează cu 56% mai multă putere faţă de seria Xeon MP 7300", declară Jens-Peter Seick, Vice Preşedinte Senior al Departamentului de Servere Enterprise al Fujitsu Siemens Computers.

Modelul de server-rack x86 PRIMERGY RX600 S4 poate fi comandat imediat şi are în dotare noul procesor Intel Xeon MP 7400, care a fost şi el proaspăt lansat. Acest produs îmbină procesoarele 4 şi 6 core pentru a aduce până la 16 MB în plus la nivelul 3 de tip "cache" pentru a furniza o performanţă inegalabilă.

Domnul Seick, adaugă: "Am observat că mulţi clienţi din categoria companiilor mari doresc să exploateze creşterea performanţei ultimei generaţii de procesoare multi-core, dar nu sunt dispuşi să înlocuiască bazele de date şi reţele de servere virtualizate pentru a se bucura de aceste beneficii. Din această cauză PRIMERGY RX600 S4 este conceput astfel încât să ofere posibilitatea de upgrade pentru procesoarele multi-core mai noi- iar companiile pot începe deja să pună bazele unei structuri mai eficiente Intel. Prin procesoarele Intel Xeon MP 7400, am înaintat cel mai puternic standard industrial de până acum în familia PRIMERGY".

Noul server PRIMERGY RX600 S4 este conceput pentru activitate intensă, oferind clienţilor din companiile mijlocii şi mari platforma ideală pentru consolidarea unor multiple sisteme sau fluxuri de date pe un număr mai mic de servere, dar mai puternice. Cu o capacitate uriaşă a memoriei într-o unitate individuală PRIMERGY RX600 S4 - până la 256GB de RAM sunt disponibili într-o singură structură graţie modulelor de memorie de 8GB, ce vor fi introduse pe piaţă la sfârşitul anului 2008 - serverele cu 4 canale, reprezintă mediul de lucru perfect pentru sisteme virtuale şi pentru serviciile de tip bază de date sau comerţ virtual. Echipamentele pot, de asemenea, opera cu uşurinţă aplicaţii solicitante precum ERP (Enterprise Resource Planning) sau CRM (Customer Relationship Management) şi sunt eficiente pentru bazele de date voluminoase, unde este nevoie de foarte multe resurse.

Superioritatea acestor servere poate fi analizată în publicaţia recentă TPC Benchmark E din cadrul unui program de Procesare On-Line a Transacţiilor (OLTP) dezvoltat de TPC. PRIMERGY RX600 S4 cu procesoare Intel Xeon X7460 Dunnington 6-core a atins rezultate impresionante: 721.40 tpsE (tranzacţii pe secundă TPC-E) şi 459.71 $/tpsE. Testele TPC-E au fost făcute şi pe PRIMERGY RX600 S4 cu 4 x Intel Xeon X5350 (Tigerton, Quad-Core) plus memorie de 128GB, iar rezultatele au fost 492.34 tpsE şi un raport preţ/performanţă de 559.88 $/tpsE.

Aceste cifre excelente poziţionează noile servere PRIMERGY RX600 S4 printre primele trei în privinţa raportului preţ/performanţă, în timp ce Dunnington 7400 şi Tigerton 7300 sunt catalogate drept cele mai bune servere cu 4 canale din clasa lor.

RX600 S4 a câştigat un scor SPECint_rate2006 (mărci înregistrate ale Corporaţiei de Evaluare a Standardelor de Performanţă) de 277, cel mai bun rezultat obţinut de orice sistem cu 4 canale testat până acum.

Clienţii care folosesc deja serverele PRIMERGY RX600 S4 pot economisi energia, mulţumită performanţei sporite per Watt a noilor procesoare 6-core Xeon.

Subliniind eficienţa componentelor integrate ale gamei PRIMERGY, noile chip-uri Xeon sunt compatibile cu toate modelele RX600 S4 şi pot fi adaptate retroactiv la serverele de producţie achiziţionate în ultimele 12 luni.

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluţii şi servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile şi soluţiile Mobility and Dynamic Data Center din generaţia următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb