Fundatia Oracle pentru Educatie lansează primul Institut de Studiu al Proiectelor din Europa

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 16 aprilie 2009

Peste 100 de profesori invata cum sa integreze in grila de materii oportunitatiile de dezvoltare specifice secolului 21.

Fundatia Oracle pentru Educatie (OEF) a intampinat peste 100 de profesori la primul seminar al Institutului de Studiu al Proiectelor din Romania. Acest training , primul de acest gen din Europa, are loc la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti, in intervalul 13-16 aprilie 2009.

Institutului de Studiu al Proiectelor este un program de evolutie profesionala care ii instruieste pe profesori cum sa inglobeze tehnologia, managementul proiectelor si oportunitatiile secolului 21 in grila de materii.

Cursul foloseste platforma online OEF de invatare, ThinkQuest, pentru a prezenta exemple exceptionale de management al proiectelor si a-i ajuta pe profesori sa compuna proiecte ca parte a experientei lor de training. ThinkQuest sprijina actual peste 18,000 elevi si profesori din Romania.

Toti participantii la training sunt profesori sustinuti de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania. Acesti profesori participa timp de sase saptamani la cursuri online si in prealabil la trainingul organizat in Bucuresti..

Institutul de Studiu al Proiectelor sprijina Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in obiectivele sale de a introduce acest program in grila de materii, in toata tara.

Peste 400 de profesori din 23 de tari au participat la Programul de Educare in Brazilia, Egipt, India, Singapore, Africa de Sud si Statele Unite.

" Institutului de Studiu al Proiectelor ajuta profesorii de pretutindeni sa introduca cu succes tehnologia, educarea prin proiecte si oportunitatiile secolului 21 in curricula zilnica", a declarat Clare Dolan, Vicepresedinte, Oracle Corporate Citizenship

"Pentru a avea succes in economia globala din zilele noastre, elevii trebuie sa-si dezvolte anumite abilitati care sa depaseasca intelegerea efectiva a unei industrii", a declarat Sorin Mindrutescu, Country leader, Oracle Romania. "Profesorii din cadrul Institutului de Studiu al Proiectelor vor putea sa-i ajute pe elevii sa-si dezvolte abilitati importante, cum ar fi gandirea analitica, lucrul in echipa, intelegerea interculturala - abilitati care-i vor ajuta sa atinga succesul atunci cand vor intra pe piata muncii", a adaugat Mindrutescu.

"Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a fost intotdeauna pionier in adoptarea unor solutii noi si inovatoare de predare, care sa ii pregateasca pe elevii nostri pentru a face fata provocariilor societatii care evolueaza atat de rapid", a afirmat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educatiei. "Cei 100 de profesori care participa in acest proiect vor adopta o strategie de predare bazata pe tehnologie si proiecte in scolile din toata tara", a completat Andronescu.

"Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii promoveaza pedagogia cu accentul pus pe elev si modalitatea de invatare bazata pe proiecte", afirma Sorin Trocaru, Project Manager, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. "Institutul de Studiu al Proiectelor ajuta 100 de profesori din tara sa isi dezvolte abilitatiile necesare pentru a sustine aceste obiective in salile de curs".

Fundatia Oracle pentru Educatie este o organizatie non-profit fondata de catre Oracle. Este cea care a conceput ThinkQuest, un program de educatie tehnologica apreciat in intreaga lume. ThinkQuest este o platforma online, protejata, la care au acces profesorii special pregatiti si care ii ajuta pe acestia sa introduca in programa scolara obisnuita discipline de management al proiectelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb