Gecad investeşte în Gluru, un start-up fondat de foşti angajaţi Google şi Apple

Valentin Busuioc
Companii #IT / 12 ianuarie 2015

Gecad investeşte în Gluru, un start-up fondat de foşti angajaţi Google şi Apple

Compania autohtonă de IT Gecad Group a investit 1,5 milioane de dolari în firma debutantă (start-up-ul) Gluru, din Londra, înfiinţată de câţiva foşti angajaţi ai Google, Amazon, Rackspace şi Apple, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Gecad Group a condus runda de investiţii de tip seed care a asigurat companiei Gluru 1,5 milioane de dolari înainte de lansarea pe piaţă a primei aplicaţii. La această rundă, au participat şi fostul director tehnic al Shazam, Chee Wong, care s-a alăturat şi Consiliului Director.

Investiţiile de tip seed sunt făcute foarte devreme în evoluţia unei companii, ca să o ajute doar în primele etape de dezvoltare. Investitorul se retrage apoi şi, în unele cazuri, începe să îşi primească banii înapoi, dacă firma reuşeşte să se descurce în piaţă.

Gluru propune o suită de aplicaţii construite pe o platformă sofisticată care învaţă modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activităţilor pe care acesta le derulează zi de zi. În plus, Gluru găseşte, organizează şi livrează exact acele fişiere de care utilizatorul are nevoie la un moment dat, se mai arată în comunicatul citat.

Gluru Assistant, prima din suita de aplicaţii, va fi disponibilă în acest trimestru. Utilizatorii pot solicita o invitaţie pentru testarea versiunii alpha a apliaţiei la adresa www.gluru.co. Dezvoltatorii vor avea la dispoziţie în curând şi interfaţa de programare, pe baza căreia vor putea construi noi aplicaţii pentru consumatori sau companii, pe platforma Gluru.

Fondurile atrase ca investiţie vor fi folosite pentru a accelera creşterea Gluru prin extinderea echipei, accelerarea dezvoltării de produs şi a parteneriatelor cu alte platforme, precum şi pentru extinderea infrastructurii operaţionale a companiei şi a echipelor de vânzări, marketing şi comunicare, conchide comunicatul citat.

Gecad investeşte în companii cu potenţial mare de creştere, cu capacitatea de a inova şi de a aduce idei şi produse noi pe pieţele unde sunt prezente. Grupul Gecad are în vizor, în principal, companii software şi hi-tech, din domenii precum security software, cloud technologies, eCommerce, cryptocurrencies şi metode de plată. De la fondarea sa în 1992, Gecad a investit în peste 30 de firme.

Gluru oferă o platformă care furnizează funcţii de explorare pentru viaţa digitală a utilizatorilor. Gluru "auto-învaţă" modul în care utilizăm fişierele în viaţa personală sau la serviciu, apoi găseşte, organizează şi livrează date pertinente când avem nevoie de ele. Fondată la Londra în 2013, Gluru are o echipă cu experienţă construită în companii precum Google, Apple, Rackspace, Shazam şi Amazon, specialişti doctori în învăţare automată, ştiinţa datelor şi procesarea limbajului natural.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb