Geithner propune legi mai dure pentru dealerii care lucrează cu produse derivate

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 iulie 2009

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, propune înăsprirea legislaţiei aplicate dealerilor de pe pieţele nereglementate, care lucrează cu produse derivate ce au dus la criza din SUA şi de pe marile pieţe financiare.

În cadrul unei audieri comune a două comisii din Congres, care vor avea un rol în crearea legislaţiei aplicate produselor financiare derivate, Geithner a înaintat propuneri care ar duce la o supraveghere mai strictă a unor dealeri majori precum JPMorgan Chase şi Goldman Sachs.

"Propunem ca toţi dealerii de derivate la vedere să fie supravegheaţi mai strict, fiindu-le aplicate inclusiv limite de capital mai conservatoare şi standarde de conduită", a declarat Geithner, recunoscând, astfel, că în trecut existau puţine limite.

Administraţia Obama a încercat să refacă sistemul de reglementare al pieţelor financiare din Statele Unite, în contextul unei crize financiare de doi ani care s-a răspândit treptat pe tot globul.

Propunerea administraţiei în ceea ce priveşte produsele derivate este numai o parte a măsurilor de restructurare a sistemului de reglementare, iar acestea se vor confrunta cu luni întregi de discuţii aprinse la nivel politic, înainte să fie transformate în legi.

În Statele Unite, patru mari bănci controlează peste 90% din piaţa derivatelor, acestea fiind JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup şi Goldman Sachs. La începutul lunii iulie, PVM Oil Futures, o divizie din Londra a celui mai mare broker de tranzacţii extrabursiere cu produse derivate, a pierdut aproape 10 milioane de dolari din cauza tranzacţiilor operate de unul din traderii companiei.Aceste tranzacţii au cauzat, cel mai probabil, o creştere globală a preţului petrolului până la cel mai mare nivel din ultimele opt luni, o evoluţie puternică pe care traderii şi analiştii au încercat s-o explice

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb