General Motors, familiarizat cu tehnologia Daewoo Craiova

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 2 mai 2007

General Motors Corporation (GM), una dintre cele trei firme care au depus oferte neangajante pentru preluarea a 95% din acţiunile Automobile Craiova (Daewoo), deţine, prin divizia din Coreea de Sud, linii de producţie similare celor ale producătorului român.

Reprezentanţii Daewoo Craiova declarau în august 2006, pentru NewsIn, că o preluare a Daewoo Craiova de către General Motors ar fi o variantă mai convenabilă din punct de vedere tehnologic, pentru că ar necesita mai puţine modificări la liniile de asamblare. Similarităţile tehnologice dintre Daewoo Craiova şi General Motors ţin de faptul că fabrica românească foloseşte tehnologia pe care a preluat-o şi GM când a cumpărat compania coreeană Daewoo Motor, aflată pe atunci în faliment.

General Motors Corporation (GM) a fost anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu vânzări totale de 9,17 milioane de unităţi în toată lumea. Sediul central al companiei este în Detroit, Michigan USA, iar sediul diviziei europene este în Elveţia, la Zurich. GM produce automobile în 33 de ţări şi vinde maşini sub sigla mărcilor Opel, Chevrolet, Buick, Cadillac, GMC, Daewoo, Holden, Hummer, Pontiac, Saab, Saturn şi Vauxhall.

În primul trimestru al acestui an, General Motors a pierdut poziţia de lider la producţia de automobile, fiind devansată de Toyota, care a construit 2,37 milioane de vehicule, comparativ cu 2,33 milioane fabricate de General Motors.

General Motors are o singură uzină proprie în Europa Centrală, în oraşul polonez Gliwice unde compania produce trei modele ale mărcii Opel, cu o capacitate de 130.000 de unităţi anual. Tot în Polonia, la uzina FSO din Varşovia, deţinută de compania ucraineană UkrAVTO, va începe în toamnă producţia modelului Chevrolet Aveo, după ce la finalul anului trecut General Motors a încheiat un acord cu ucrainenii. În 2008, producţia va fi de 60.000 de unităţi, iar capacitatea va putea fi extinsă la 150.000 de unităţi pe an.

Această uzină a avut o soartă asemănătoare celei de la Craiova. Ea a produs sub licenţă Daewoo mai bine de un deceniu şi nu a fost inclusă în acordul prin care GM cumpăra în 2001 compania falimentară Daewoo Motors Co Ltd.

GM are şi un joint venture cu AvtoVAZ, cel mai mare producător rus de automobile, care produce în Rusia modelul Chevrolet Niva (50.000 de unităţi pe an).

Cele mai mari uzine GM din Europa sunt în Germania şi Spania, ţări în care concernul produce anual peste 1,3 milioane de automobile, cele mai multe fiind Opel.

În Europa, General Motors a vândut anul trecut 1,58 milioane de maşini, având o cotă de 10,3%. În România, General Motors a vândut anul trecut 19.243 de automobile, cu 81% mai mult decât cele 10.641 comercializate în 2005. Pentru acest an, ţinta de vânzări este de 26.000 de unităţi, dintre care 15.000 Opel şi 11.000 Chevrolet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb