George Russell este noul director al Asociaţiei piloţilor din Formula 1

G.U.
Sport / 23 martie 2021

George Russell este noul director al Asociaţiei piloţilor din Formula 1

Britanicul George Russell a fost ales, la doar 23 de ani, în funcţia de director al Asociaţiei piloţilor din Formula 1 (GPDA), în locul franco-elveţianului Romain Grosjean, a anunţat această organizaţie într-un comunicat dat publicităţii astăzi, conform Agerpres.

"În timp ce Roman Grosjean se retrage, George Russell se alătură lui Sebastian Vettel ca director, alături de preşedintele Alex Wurz", a precizat GPDA.

"Este o onoare şi un privilegiu să fiu numit director al GPDA. Apreciez susţinerea colegilor mei piloţi, care mi-au încredinţat acest rol şi recunosc responsabilitatea pe o implică. În cursul celor şase decenii de existenţă, GPDA a fost o parte integrantă a susţinerii şi elaborării securităţii în Formula 1, pentru acest sport şi fanii săi. Sunt nerăbdător să fac faţă noilor provocări şi să profit de noile oportunităţi", a declarat George Russell.

GPDA a subliniat, totodată, că Romain Grosjean "va rămâne consilier al consiliului de administraţie în anul următor, pentru a-şi continua munca în materie de securitate şi lecţiile învăţate din accidentul său".

Romain Grosjean (34 ani), fostul pilot al echipei americane de Formula 1 Haas, a fost victima unui teribil accident pe 6 decembrie anul trecut, în timpul Marelui Premiu al Bahrainului. El s-a aflat o lungă perioadă în convalescenţă în urma accidentului său, în care a suferit arsuri la ambele mâini, după ce monopostul pe care îl pilota s-a lovit cu violenţă de barierele de protecţie şi a luat foc, transmite Agerpres.

În acest an, Grosjean va concura în campionatul nord-american de automobilism IndyCar, sub culorile echipei Dale Coyne Racing, urmând să îndeplinească şi rolul de consultant pentru Formula 1 al postului de televiziune Canal+.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb