GEORGIEVA, FMI:  "Economia globală va avea nevoie de mai mult timp să-şi revină după criza economică generată de pandemie"

M.G.
Macroeconomie / 19 mai 2020

"Economia globală va avea nevoie de mai mult timp să-şi revină după criza economică generată de pandemie"

Economia globală va avea nevoie de mai mult timp să îşi revină complet după criza economică generate de pandemia de coronavirus, a declarat luni directorul general al Fondul Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, care a avertizat cu privire la riscurile protecţionismului, transmite Reuters.

Georgieva a semnalat că Fondul va revizui în sens negativ estimarea privind contracţia de 3% a economiei mondiale estimată în 2020. Revizuirea ar duce şi la modificarea previziunii privind redresarea parţială, printr-un avans estimat iniţial în aprilie de 5,8%, în 2021.

Într-un interviu acordat Reuters, şefa FMI a spus că datele primite din întreaga lume sunt mai grave decât se estima.

"În mod evident, acest lucru înseamnă că ne va lua mai mult să avem o redresare completă din această criză," a spus Georgieva.

În luna aprilie, FMI prognoza că închiderea activităţilor de afaceri şi măsurile de distanţare socială adoptate la nivel global vor declanşa cea mai gravă recesiune după Marea Depresiune din anii 1930, notează News.ro.

Datele raportate ulterior indică "mai multe veşti rele", a afirmat Georgieva la începutul acestei luni.

FMI urmează să publice noi previziuni referitoare la economia mondială în luna iunie. Perspectiva economiei globale este un subiect major de interes pentru miniştrii de Finanţe din Grupul celor mai dezvoltate şapte naţiuni ale lumii (G7), care se vor întâlni marţi, online, potrivit Trezoreriei SUA.

Georgieva a declarat că Fondul se concentrează pe riscuri precum nivelul ridicat al datoriilor, deficite mai mari, şomaj, falimente, agravarea sărăciei şi inegalităţii în perioada de redresare. Ea a spus însă că criza contribuie la dezvoltarea economiei digitale, oferind şansa creşterii transparenţei şi a învăţării online, oferind acces la pieţe şi firmelor mici.

Întrebată despre noile tensiuni dintre SUA şi China, cele mai mari două economii ale lumii, Georgieva a spus că cere statelor membre să menţină deschise comunicarea şi fluxurile comerciale, care au susţinut creşterea globală de-a lungul deceniilor, ea avertizând împotriva protecţionismului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Riscuri precum - nivelul ridicat al datoriilor, deficite mari, şomaj, falimente, agravarea sărăciei şi inegalităţii existau in lume inainte de povestea COVID.. Lumea nu are nevoie de tragatori de semnale de alarma ci de lideri care sa puna mana pe sapa, sa scoata omenirea din foame.

    Nicio letzcaie din banii aruncati cu nemiluita de bancile centrale nu ajung la omul simplu, nu finanteaza niste mici afaceri de subzistenta care sa scoata omul din foame.. toti banii se invart in interiorul aceluiasi sistem ticalosit banci - guverne - corporatii. De aceea nu exista nicio sansa de a iesi din criza actuala, tocmai pentru ca se doreste aducerea oamenilor la sapa de lemn ca sa se poata instala dictatura.  

    1. Corect. Ca sa cersim apoi toti "ajutoare" de la stat. Evident "ajutoarele" vor veni la pachet cu niste conditii inacceptabile pentru un om normal la cap, dar avand in vedere "situatia" multi vor fi nevoiti sa accepte "conditiile". Nu e nicio conspiratie, este vorba doar de bogatii care s-au inteles sa ii faca la buzunare pe saraci. Aceeasi poveste de mii de ani, dar cu alte vrajeli adaptate timpurilor "moderne" in care traim. Evolueaza si talharia ca doar nu era sa ramana la nivel de bici ca pe vremea Imperiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb