Gigantul rusesc TMK ar putea fuziona cu grupul ucrainean Interpipe

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 11 aprilie 2007

Grupul rusesc TMK, al treilea producător de ţevi de oţel din lume din punct de vedere al capitalizării pe piaţă, se află în discuţii cu principalul producător de ţevi din Ucraina, Interpipe, privind o eventuală fuziune, au anunţat marţi surse familiare cu negocierile, citate de NewsIn. Grupul TMK, ce a reuşit să strângă peste un miliard de dolari cu ocazia ofertei publice iniţiale plasată la bursa din Londra anul trecut, are venituri anuale de peste trei miliarde dolari şi o capitalizare pe piaţă de aproximativ opt miliarde dolari, iar compania Interpipe este cel mai mare producător de ţevi din Ucraina.

"Companiile se află în discuţii privind o fuziune", a declarat o sursă de pe piaţă. "Procesul se derulează. Există discuţii privind această fuziune", afirmă o altă sursă. TMK nu a putut fi contact pentru a oferi informaţii suplimentare.

Grupul TMK este cel mai mare furnizor de ţevi de oţel din Rusia, care sunt foarte căutate pe piaţa rusească a producţie de petrol şi gaze naturale. Compania este controlată de preşedintele Dmitry Pumpyanski.

Interpipe este principalul producător de ţevi de oţel din Ucraina, fiind controlată de magnatul Viktor Pinchuk, unul dintre cei mai bogaţi ucraineni şi ginerele fostului preşedinte al Ucrainei, Leonid Kucima.

Surse de pe piaţă au precizat că această fuziune ar fi mult mai uşor de promovat din punct de vedere politic "deoarece nimeni nu doreşte să vândă active unui actor din alt stat".

Interpipe deţine patru uzine de producţie şi alte companii în Ucraina. În 2006, grupul ucrainean a produs 1,2 milioane tone de ţevi de oţel.

Directorul general al Interpipe, Oleksander Kirichko, a declarat luna trecută că grupul pe care îl conduce plănuieşte o ofertă publică iniţială pentru a doua jumătate a anului 2008. Compania a semnat un acord cu grupul siderurgic italian Danieli privind construirea unei uzine de producţie de ţevi lângă uzina Nizhnyodniprovsky deţinută de Interpipe.

Pinchuk a precizat că aceasta ar fi prima uzină siderurgică construită în Ucraina în ultimii 40 de ani, urmând a deveni cea mai mare uzină de acest tip din Europa centrală şi de est după ce acest proiect va fi finalizat în 2009. TMK este proprietara TMK-Reşiţa SA (SROY), unde, în februarie, a introdus o nouă linie de turnare continuă a ţaglelor, cu o capacitate de 450.000 tone anual. Grupul rusesc mai deţine în România şi TMK-Artrom Slatina (ART), care are o linie nouă de laminare a ţevilor, cu o capacitate de 100.000 tone anual, şi o producţie de 200.000 tone ţevi anual pe întreaga întreprindere. Producţia totală de ţevi a TMK a fost anul trecut de 3,018 milioane tone, în creştere cu 3,2% faţă de producţia din 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb