GLOBALWORTH:  "Vom continua să cumpărăm proiecte în următoarele 12-18 luni, cu focus pe birouri"

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 22 mai 2014

Globalworth, vehicul investiţional înfiinţat anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, va continua să cumpere proiecte imobiliare în următoarele 12-18 luni, vizate fiind mai ales proiecte de birouri cu probleme financiare în Bucureşti, a declarat Dimitrios Raptis, director executiv adjunct al companiei, citat de Mediafax. Domnia sa a menţionat în cadrul unei conferinţe de presă: "Suntem focusaţi pe proprietăţi comerciale, mai ales proiecte de birouri care se confruntă cu anumite probleme, cărora vrem să le îmbunătăţim performanţa. Avem multe proiecte în curs de achiziţie şi în general ne uităm la orice face sens, iar ţinta noastră este să creăm produse pentru investitori. Luăm decizia de achiziţie foarte repede şi intenţionăm ca în următoarele 12-18 luni să cumpărăm proiecte. Suntem foarte focusaţi pe cash-flow, astfel că pregătim proiectele pe care le cumpărăm, prin asset management, pentru momentul în care investitorii puternici se vor întoarce în România, pentru a avea ce le oferi".

El a arătat că achiziţiile vor viza şi proiecte de logistică şi industriale, însă segmentul preferat de Globalworth este cel de birouri.

"Pentru a avea succes trebuie să fii concentrat în ceea ce faci. De aceea ne concentrăm pe spaţii de birouri în Bucureşti care nu sunt complet ocupate, aşa cum am făcut cu Tower Center, pe care l-am luat în momentul în care era în insolvenţă, iar într-un an am reuşit să îl punem pe picioare", a adăugat Raptis, menţionând că banii pe care îi va investi în România provin din fondurile atrase de companie de pe Bursa de la Londra.

Papalekas a înfiinţat Globalworth anul trecut, prin intermediul căruia îşi controlează portofoliul imobiliar.

Omul de afaceri a finalizat preluarea întregului portofoliu de active imobiliare deţinute în România prin intermediul fondului, listat la Bursa de la Londra, respectiv clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro, iar valoarea datoriilor legate de aceste active se ridică la 248,3 milioane de euro, respectiv 49,9% din total.

Globalworth a atras luna trecută 144 de milioane de euro de pe bursa londoneză, fonduri cu care vrea să cumpere un număr de 10 proiecte imobiliare, printre care şi clădirea de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, în care banca UniCredit Ţiriac are sediul din vara anului 2012. Costul pentru această investiţie era stabilit la 43 milioane euro.

Papalekas, care în ultimii ani a mai cumpărat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, este dispus să plătească pe toate aceste proprietăţi circa 130 milioane euro, iar investiţiile suplimentare în dezvoltarea proiectelor de birouri de pe anumite terenuri din Bucureşti ar implica încă 100 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb