"GOLDMAN SACHS": FMI ar putea împrumuta Grecia cu 20 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 martie 2010

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea credita Grecia cu aproape 20 de miliarde de euro (27 de miliarde de dolari), pe o perioadă de 18 luni, sunt de părere specialiştii băncii americane "Goldman Sachs Group" Inc.

Erik Nielsen, economistul şef al "Goldman Sachs" pentru Europa, declară: "Grecia ar putea cere sprijin FMI în următoarele câteva săptămâni sau cel mai probabil în decurs de câteva luni, în condiţiile în care ţara face eforturi să-şi reducă deficitul bugetar - cel mai ridicat din Uniunea Europeană".

Liderii UE au început, ieri, lucrările Consiliului European de primăvară, urmând să discute şi problema Greciei.

În opinia lui Nielsen, "aceasta este ultima ocazie în care liderii UE pot discuta problema Greciei, înainte ca ţara să rămână fără fonduri".

Grecia trebuie să finanţeze obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de euro, cu maturitate în aprilie şi mai, iar premierul elen George Papandreou a declarat, săptămâna trecută, că ar putea apela la FMI, în absenţa sprijinului UE.

Cancelarul german, Angela Merkel, insistă ca FMI să fie implicat în susţinerea Greciei, iar ideea sa pare să fie acceptată şi de alţi oficiali din UE.

Potrivit afirmaţiilor lui Nielsen, UE va stabili că, în situaţia în care un stat din zona euro are nevoie de sprijin, atunci acesta trebuie să se fie realizat prin intermediul FMI, atât în privinţa finanţării, cât şi a condiţiilor. Nielsen a precizat că şi alte ţări din UE ar putea furniza co-finanţare, aşa cum s-a întâmplat în cazul unor state din afara zonei euro, dar acest element va fi secundar.

Grecia îşi va continua reformele

Guvernul elen va continua să implementeze reformele necesare reducerii datoriilor şi deficitului bugetar, indiferent dacă liderii din Uniunea Europeană vor oferi sau nu sprijin financiar Atenei, declară premierul elen, George Papandreou. Oficialul de la Atena a afirmat: "Grecia este hotărâtă să-şi rezolve singură problemele. Am luat deja decizii foarte importante şi curajoa-se şi am pornit pe calea unor reforme radicale". Premierul a menţionat că orice soluţie oferită Greciei ar trebui să vină din partea Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb