GRAŢIELA GAVRILESCU:  "Este important să tindem către deşeuri zero la groapa de gunoi"

G.F.
Politică / 3 noiembrie 2017

Graţiela Gavrilescu (Sursa foto: Facebook)

Graţiela Gavrilescu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat astăzi, în cadrul întâlnirii cu viceprim-ministrul Marcel Ciolacu că este important ca ţara noastră, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, să tindă către deşeuri zero la groapa de gunoi, precizând că Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, va ţinti către acest obiectiv.

Graţiela Gavrilescu a precizat, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României: "Un prim pas în acest sens este Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, pe care urmează să-l aprobăm în perioada următoare. Vrem ca acest plan naţional să fie unul realist, care să ţină cont de toate problemele şi eventualele blocaje semnalate în teritoriu. Ca stat membru al Uniunii Europene, este important să tindem către deşeuri zero la groapa de gunoi".

La rândulm său, vicepremierul Marcel Ciolacu a dat asigurări în privinţa deschiderii Guvernului pentru consultări cu operatorii şi cu autorităţile cu atribuţii de pe întregul circuit al deşeurilor, astfel încât fiecare să ştie exact ce are de făcut şi să fie eliminate eventualele blocaje.

"În urma întâlnirii, s-a convenit ca reprezentanţii operatorilor din sectorul producţiei şi reciclării de ambalaje să transmită ministerelor de resort propunerile lor cu privire la îmbunătăţirea cadrului legislativ aferent domeniilor lor de activitate, acestea urmând să fie analizate şi înglobate în propunerile de iniţiative legislative aflate în pregătire la nivel de ministere", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, conform sursei citate, reprezentanţii Guvernului şi cei ai producătorilor şi importatorilor de ambalaje şi produse ambalate au discutat şi despre înfiinţarea "unui radar al deşeurilor, îmbunătăţirea cadrului de reglementare în domeniu, cu accent pe sistemul de autorizare şi verificare a activităţilor de colectare şi reciclare".

La întâlnire a participat şi Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb