Grecia ar putea cere sprijin financiar mai devreme

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 aprilie 2010

Grecia ar putea activa pachetul de sprijin de urgenţă promis de Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) înaintea finalizării discuţiilor pe marginea acestui plan, care au fost lansate ieri, potrivit anunţului făcut de ministrul finanţelor de la Atena, George Papaconstantinou.

Întrebat dacă va face o astfel de solicitare, Papaconstantinou a declarat: "Teoretic, Grecia ar putea face acest lucru mâine". Papaconstantinou a subliniat, însă, că cele spuse de domnia sa nu înseamnă că guvernul va cere activarea aces-tui pachet.

Ieri, Grecia a început discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Băncii Centrale Europene şi FMI privind detaliile programului economic prin care statul elen ar putea obţine un pachet de ajutor extern de 45 de miliarde euro (30 de miliarde euro de la UE şi 15 miliarde de la FMI).

Misiunea comună UE-FMI în Grecia ar putea dura două săptămâ-ni, iar concluziile finale ar putea fi prezentate la data de 15 mai.

"Mecanismul de sprijin va fi activat şi va deveni operaţional dacă Grecia va cere acest lucru, în baza documentului care va fi semnat de toate părţile implicate", a mai spus Papaconstantinou.

Amintim că guvernul de la Atena se confruntă cu cele mai ridicate costuri de finanţare din ultimii 12 ani, cu al doilea an consecutiv de recesiune şi cu un deficit bugetar de 12,9% din PIB, cel mai ridicat din UE.

Scade euro

Moneda unică europeană s-a depreciat, ieri, în raport cu dolarul, pentru a cincea zi consecutiv, pe fondul temerilor legate de faptul că eventuala activare a pachetului de sprijin de la UE-FMI nu va rezolva criza datoriilor din Grecia.

Euro a pierdut 0,4% la ora 08:02, pe piaţa din New York, ajungând la 1,3377 dolari, de la 1,3435 dolari în ziua precedentă. Anterior, cursul a scăzut la 1,3359 dolari/euro - cel mai redus de după 9 aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb