Grevă la "Renault" Turcia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 mai 2015

Grevă la "Renault" Turcia

Aproximativ 5.000 de angajaţi de la uzina "Renault" SA din Bursa, Turcia, au intrat joi după amiază în grevă, refuzând să reia lucrul şi vineri.

Joi, salariaţii care lucrau în tura de la 16.00 la 24.00 au oprit lucrul, iar vineri dimineaţa, peste 1.500 de angajaţi care lucrau în schimbul de la 00.00-08.00 au organizat o demonstraţie în curtea fabricii.

Uzina "Renault" din Bursa, unul din cei mai importanţi producători auto din Turcia, fabrică aproximativ 400 de automobile în fiecare schimb.

Lucrătorii de la această unitate sunt nemulţumiţi de salariile reduse şi spun că au decis întreruperea activităţii pe motiv că nu au putut să discute cu oficialii fabricii despre problemele lor. Totodată, muncitorii se plâng că o confederaţie sindicală a reuşit să obţină, recent, o majorare salarială de 60% pentru muncitorii de la o altă uzină auto, iar aceeaşi confederaţie nu le apără şi lor drepturile.

Amintim că, luna trecută, uzina "Renault" din Aveiro (nordul Portugaliei) a fost paralizată de o grevă a angajaţilor care cer majorări salariale. "Renault şi-a atins toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru 2014, însă, în pofida sacrificiilor noastre, nu am beneficiat de o majorare decentă a salariilor", declara, atunci, Hugo Oliveira, lider de sindicat.

Salariaţii din Portugalia solicită aceste majorări în condiţiile în care vânzările "Renault" au crescut cu 35,3% în această ţară, în 2014, pe o piaţă auto care, la rândul său, a înregistrat un avans de 36,1%.

Uzina "Renault" de la Aveiro are 1.016 salariaţi şi asamblează cutii de viteze şi alte componente mecanice destinate exportului. Începând din 1998, Renault este marca auto cu cele mai bune vânzări din Portugalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb