Grupul japonez YKK a închis fabrica de fermoare din Chitila

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 9 aprilie 2010

Grupul japonez YKK a închis fabrica de fermoare din comuna Chitila din apropiere de Bucureşti, iar hala de producţie a fost vândută producătorului de caiete şcolare Prepigna, deţinut de proprietarul Comceh Călăraşi şi o companie italiană. "Fabrica a fost vândută. YKK mai funcţionează în Româ-nia doar ca importator şi distribuitor", au declarat reprezentanţii firmei, fără să ofere detalii, potrivit Mediafax.

YKK a deschis o reprezentanţă pe piaţa românească în 1998, prin YKK Austria, iar în 2001 a fost înfiinţată compania YKK România. În 2005, compania a deschis fabrica din Chitila, în urma unei investiţii de 8,5 milioane de euro, unde se produceau fermoare pentru industria uşoară de pe piaţa românească, dar şi pentru firme din Franţa, Italia, Turcia şi Marea Britanie.

Compania anunţa, la deschiderea fabricii, că intenţionează să dubleze capacitatea de producţie, la 40 de milioane de fermoare anual.

"Tranzacţia a fost încheiată în luna februarie. Nu este o investiţie nouă a Prepigna, ci o relocare a fabricii pe care o avem deja în Călăraşi. În prezent se lucrează la montarea utilajelor", au declarat reprezentanţii producătorului de caiete şcolare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, cifra de afaceri a YKK România a crescut de la 12,48 milioane de lei în 2005, la 26,6 milioane de lei în 2008. Compania a raportat în 2008 un profit de doar 250.000 de lei, jumătate din nivelul din 2007.

Fabrica avea 88 de angajaţi la sfârşitul anului 2008, mai puţini decât în 2007 şi 2006, când 100 de persoane lucrau în unitatea de la Chitila.

Perpigna este deţinută în proporţie de 49% de compania Cartiere Paolo Pigna, unul dintre cei mai mari producători din industria hârtiei din Italia, în timp ce Cartalux din Luxemburg controlează direct şi indirect, prin producătorul de hârtie Comceh Călăraşi, 49% din capitalul firmei.

Comceh, controlată de compania Cartalux, are două capacităţi de producţie la Călăraşi, una pentru hârtie tissue - serveţele, batiste, hârtie igienică, prosoape de bucătărie, iar cealaltă pentru hârtie de scris. În 2008, proprietarul fabricii a decis închiderea diviziei de hârtie de scris, cu o capacitate de circa 20.000 de tone, în prezent la Comceh fiind produse doar hârtie igienică, prosoape de bucătărie, batiste şi şerveţele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb