Grupul "Profiland" Galaţi vrea să deschidă o oţelărie cu o capacitate anuală de un milion de tone

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 18 decembrie 2007

Grupul "Profiland" Galaţi vrea să deschidă o oţelărie cu o capacitate anuală de un milion de tone

Managerul general al grupului Profiland a declarat, ieri, că intenţionează să demareze în 2008 construcţia unei oţelării cu o capacitate de producţie de un milion de tone pe an, pentru amplasamentul investiţiei fiind în cărţi patru judeţe. "Dorim să creăm o nouă uzină de oţel. Investiţia va demara în 2008, iar uzina de oţel va fi funcţională în doi ani", a afirmat omul de afaceri Andrei Lişinschi, managerul general al grupului. Conform aceleiaşi surse, oţelăria va produce anual 500.000 de tone de fier beton şi 500.000 de produse plate din oţel, devenind astfel competitorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, profilat pe produse plate.

Volumul investiţional este estimat la 200-300 de milioane de euro. Oţelăria va îngloba între 2.000 şi 3.000 de angajaţi, a anunţat Andrei Lişinschi.

Un detaliu extrem de important, care nu a fost însă stabilit, este amplasamentul uzinei. Oţelăria va ocupa o suprafaţă de 100 de hectare, iar managerul general al grupului de firme Profiland şi-a expimat intenţia ca ea să fie construită în judeţul Galaţi. Grupul nu doreşte, însă, să cumpere terenul, ci să îl primească de la administraţia locală. "Avem potenţa financiară de a cumpăra o asemenea suprafaţă, dar există şi posibilitatea de a o primi de la autorităţile locale, dat fiind faptul că vom angaja câteva mii de oameni", a explicat Andrei Lişinschi.

Dacă autorităţile gălăţene nu îi vor oferi această facilitate, Profiland îşi va muta investiţa într-un alt judeţ. Grupul a primit deja oferte din partea administraţiilor din trei judeţe. "Primăria oraşului Isaccea din judeţul Tulcea, autorităţile locale din judeţul Mehedinţi, de undeva de lângă Drobeta Turnu-Severin, şi cele din judeţul Călăraşi şi-au anunţat disponibilitatea de a ne oferi teenul necesar pentru construcţia oţelăriei şi sprijin în obţinerea autorizaţiilor de construcţie şi a avizelor adiacente", a declarat managerul general al grupului de firme Profiland, Andrei Lişinschi.

Grupul de firme Profiland cuprinde două unităţi de producţie industrială, SC Profiland SRL şi SC Intfor SA, care şi-au consolidat poziţia pe piaţa ţevilor sudate longitudinal şi a profilelor formate la rece. Grupul mai deţine o unitate de zincare şi un laminor de benzi la rece, inaugurate în 2007.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb