Grupul Roche, vânzări de 11,8 milioane CHF, în primul trimestru al anului

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 23 aprilie 2015

Grupul farmaceutic elveţian Roche anunţă o creştere de 5% a vânzărilor globale în primul trimestru al anului 2015, la o rată de schimb constantă, ajungând la 11,833 milioane de franci elveţieni datorită cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului şi bolilor autoimune.

Severin Schwan, CEO Roche Group, a declarat cu privire la rezultatele companiei în primele trei luni ale anului 2015: "Am început anul cu o creştere solidă şi cu estimări bune referitoare la produsele nou lansate. În mod special, sunt încântat de creşterea continuă a cererii pentru medicamentele destinate cancerului de sân, precum şi pentru produsele noi. Astfel, suntem pe drumul cel bun în a ne îndeplini obiectivele stabilite pentru acest an".

La începutul anului 2015, ca urmare a modificării cursului de schimb de către Banca Naţională a Elveţiei, francul elveţian a înregistrat o apreciere faţă de restul monedelor, în particular faţă de euro. Impactul monedei euro, mai slabă, a fost compensat de aprecierea dolarului. În schimb, yenul japonez a continuat să se deprecieze în raport cu francul elveţian, aşa cum a fost şi cazul mai multor monede din America Latină şi din Europa. În total, variaţiile de curs valutar au avut un impact negativ de 2 puncte procentuale asupra creşterii vânzărilor în primul trimestru.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% în primele trei luni ale anului 2015, la o rată de schimb constantă, ajungând la 9,322 milioane de franci elveţieni. Această creştere s-a datorat în special medicamentelor destinate ariei oncologiei şi bolilor autoimune. Vânzările au înregistrat o creştere de 6% în Statele Unite, 1% în Europa şi o scădere cu 2% în Japonia.

Linia de cercetare şi dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche a înregistrat progrese deosebite în domeniul oncologiei, imunoterapiei şi oftalmologiei. Studiile clinice au demonstrat rezultate pozitive în cazul a noi tratamente destinate limfomului non Hodgkin şi cancerului pulmonar, iar noi medicamente pentru oncologie şi oftalmologie au fost aprobate de către autorităţile de reglementare.

În primul trimestru al anului 2015, vânzările Diviziei de Diagnostic au crescut cu 6%, la o rată de schimb constantă, ridicându-se la 2,511 milioane de franci elveţieni, în principal datorită cererii susţinute din aria de imunodiagnostic: Vânzările Professional Diagnostics şi Diabetes care au înregistrat creşteri de 6%, respectiv 1%. Cele mai mari creşteri de vânzări au fost cele ale Molecular Diagnostics (10%) şi Tissue Diagnostics (14%).

În prima parte a anului 2015, Roche a încheiat un parteneriat strategic cu Foundation Medicine care are ca scop dezvoltarea medicinei personalizate, prin utilizarea informaţiilor moleculare şi a profilelor genomice, în scopul de a ţinti mai exact tumorile canceroase. Tranzacţia a fost încheiată în luna aprilie a acestui an. Roche a mai încheiat în acest an parteneriate strategice, pentru dezvoltarea şi creşterea expertizei în testările genetice şi moleculare cu: Arioasa Diagnostice, Signature Diagnostice, CAPP Medical şi Trophos.

Pentru anul 2015, Roche prognozează o creştere a vânzărilor de o singură cifră, la o rată de schimb constantă, precum şi o creştere a dividendelor în franci elveţieni.

Având sediul central în Basel, Elveţia, compania Roche este unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice şi de diagnostic, bazată pe cercetare, prin sinergia oferită de cele două divizii ale sale: Divizia de Farmaceutice şi Divizia de Diagnostic. În 2014, Roche avea, la nivel global, peste 88.500 de angajaţi, a investit 8,9 miliarde franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare şi a raportat vânzări de 47,5 miliarde franci elveţieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb