Grupul Total numeşte o nouă conducere, după decesul lui Christophe de Margerie

A.C.
Companii #Energie / 23 octombrie 2014

Grupul petrolier francez Total l-a numit în funcţia de director general pe Patrick Pouyanne, şef al diviziei de rafinare, iar în funcţia de preşedinte pe Thierry Desmarest, fost director general al grupului petrolier francez, transmite BBC.

Decizia Comitetului de conducere vine după ce, luni, preşedintele director general Christophe de Margerie a decedat într-un accident de avion produs pe aeroportul moscovit Vnukovo. Consiliul a decis că funcţiile de director general şi de preşedinte vor fi divizate temporar.

Patrick Pouyanne, în vârstă de 51 de ani, este licenţiat în inginerie şi înainte de a veni la Total, în 1997, a lucrat mai mulţi ani în Ministerul Industriei.

Thierry Desmarest, de 68 de ani, a fost director general al companiei în perioada 1995-2007 şi a fost numit în 2010 preşedinte onorific al Comitetului de conducere al Total. Compania franceză a anunţat că Desmarest se va pensiona la sfârşitul lui 2015, după ce funcţiile de director general şi de preşedinte vor fi recombinate.

Christophe de Margerie, care l-a înlocuit pe Desmarest în 2007, a fost unul din cei mai vocali şefi din industria petrolieră, având porecla de "Marele mustăcios". El a criticat sancţiunile impuse Rusiei de Europa, argumentând că efectul lor va fi pur şi simplu împingerea Moscovei spre o alianţă mai strânsă cu Beijingul.

Accidentul de avion în care şi-a pierdut viaţa directorul gigantului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, pe aeroportul Vnukovo din Moscova, a fost cauzat de o "neglijenţă criminală" din partea conducerii aeroportului, a anunţat, marţi, comisia de anchetă rusă constituită pentru acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb