Guvernatorul Băncii Centrale a Ciprului a demisionat

R.P.
Internaţional / 11 martie 2014

Guvernatorul Băncii Centrale a Ciprului, Panicos Demetriades, şi-a anunţat luni demisia, din cauza dificultăţilor întâmpinate în colaborarea cu Guvernul de la Nicosia, potrivit relatărilor BBC.

Panicos Demetriades a fost criticat pentru ineficienţa cu care ar fi gestionat criza financiară, după ce în 2013 Ciprul a fost nevoit să adopte măsura fără precedent de a impune pierderi pentru marii deponenţi. Mai mult, Demetriades a închis a doua bancă locală pentru a putea primi un program de asistenţă financiară în valoare de 10 miliarde de euro.

Plecarea guvernatorului Băncii Centrale a Ciprului vine într-un moment în care Parlamentul de la Nicosia a respins iniţial adoptarea legii asupra privatizărilor, apoi a aprobat reglementarea cu doar o zi înainte de expirarea termenului limită. Luni, miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat achitarea unei noi tranşe de 150 de milioane de euro din pachetul de asistenţă financiară acordat Ciprului, conform presei.

"Banca Centrală Europeană (BCE) a luat la cunoştinţă demisia lui Panicos Demetriades, care a fost guvernator al Băncii Centrale a Ciprului într-o perioadă foarte dificilă şi a jucat un rol important în implementarea programului de ajustare. Sperăm să avem o colaborare fructuoasă cu succesorul său", a declarat un purtător de cuvânt al BCE.

Panicos Demetriades a fost numit în funcţie în mai 2012, pentru un mandat de cinci ani, de către fostul preşedinte comunist al Ciprului, Demetris Christofias, care a fost blamat din cauză că politicile sale ar fi împins ţara în pragul falimentului.

Nicos Anastasiades, actualul preşedinte cipriot, a declarat în septembrie că ar putea solicita Curţii Supreme să stabilească dacă Panicos Demetriades poate fi demis, afirmaţie ce a venit în pofida repetatelor avertismente adresate de Banca Centrală Europeană autorităţilor de la Nicosia de a nu se amesteca în activitatea guvernatorului Băncii Centrale a Ciprului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb