Guvernele din zona euro nu vor injecta noi fonduri în bănci

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2011

Necesarul de capital al băncilor ar mai putea fi obţinut prin fuziuni şi achiziţii, conform surselor europene citate de Reuters.

Necesarul de capital al băncilor ar mai putea fi obţinut prin fuziuni şi achiziţii, conform surselor europene citate de Reuters.

Guvernele din zona euro nu intenţionează să injecteze alte fonduri în bănci, în afara celor alocate sectorului financiar prin împrumuturile de urgenţă acordate Greciei, Irlandei şi Portugaliei, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters.

Acestea spun că oficialii din zona euro au discutat, luni şi marţi, pe marginea recapitalizării sectorului bancar, ca parte a pregătirii pentru reuniunea informală a miniştrilor de finanţe din UE, care va avea loc în 16 septembrie, în Polonia.

Reluarea discuţiilor vine după ce directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a făcu un nou apel, luni, pentru majorarea urgentă a capitalului băncilor europene. Declaraţiile sale au fost criticate de unii oficiali europeni, care au subliniat că sistemul bancar al regiunii este capitalizat în mod adecvat. Conform Reuters, FMI a estimat că băncile europene s-ar putea confrunta cu un deficit de capital de 200 de miliarde euro.

"Am discutat această problemă în mod amănunţit cu FMI, oficialii instituţiei fiind de acord ca această cifră iniţială, de 200 miliarde euro, să fie revizuită semnificativ în scădere. Există necesitatea unei recapitalizări a sistemului bancar european, dar sumele nu sunt, în niciun caz, apropiate de cifra estimată de FMI", a declarat o sursă care a participat la dis-cuţii.

Oficialii din zona euro spun că băncile şi-au majorat capitalul cu aproximativ 50 de miliarde euro înaintea testelor de stres desfăşurate în iulie, iar acum au termen între şase şi nouă luni pentru noi majorări, dacă va fi necesar.

"După toate probabilităţile, vom asista la majorări de capital cu bani privaţi. În privinţa banilor publici, nu avem niciun plan de proporţii ori vreun program de recapitalizare bancară în plus faţă de cele stabilite prin planurile de asistenţă pe care le derulăm în prezent", au mai afirmat sursele citate.

Statele din zona euro au alocat 10 miliarde euro pentru sprijinirea băncilor din Grecia, 35 de miliarde euro pentru cele din Irlanda şi 12 miliarde euro pentru instituţiile financiare din Portugalia, în cadrul programelor de asistenţă financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb