Guvernul aprobă azi "Electorata"

E.D.
Macroeconomie / 26 iunie 2014

Ordonanţa de urgenţă care introduce schema fiscală pentru restructurarea creditelor va fi aprobată în şedinţa de joi a Guvernului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de guvern, că astăzi va fi aprobată ordonanţa prin care se modifică codul fiscal, prin care se va reglementa restructurarea creditelor şi acordarea unei deduceri fiscale pentru debitorii cu venituri mici.

"Vreau să anunţ public că astăzi avem pe ordinea de zi şi vom adopta o ordonanţă de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la bancă să li se înjumătăţească rata pe o perioadă de doi ani iar noi vom suporta deducând din impozit dobânda suplimentară. Vreau doar să spun că dacă am făcut ceea ce trebuia pentru mediul de afaceri, am păstrat cota unică, scutim de impozit profitul reinvestit chiar de la 1 iulie şi reducem CAS de la 1 octombrie, şi mulţumesc Senatului care a votat deja această lege, trebuie şi pe partea socială. Am dat întâi pensiile, salariile, am redus TVA-ul, de la 1 iulie se măreşte salariul minim la 900 de lei şi acest nou sprijin pentru cei care au rată la bănci ne va ajuta nu doar pe plan social, dar şi pe plan economic, pentru că rămân mai mulţi bani în economie şi ăsta e un lucru extrem, extrem de important", a spus Ponta.

"Electorata" va fi aplicată doar pentru persoanele cu venituri din activităţi dependente sub 2.000 de lei pe lună, iar deducerea din venitul lunar impozabil va fi de 900 de lei, restructurările fiind permise până la finele lui 2015, conform ultimului proiect iniţiat de Ministerul Finanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb