Guvernul de la Paris îşi menţine poziţia fermă după ce greva din domeniul transporturilor continuă să creeze haos

D.I.
Internaţional #Transporturi / 4 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul francez îşi menţine poziţia fermă în faţa grevei angajaţilor din domeniul transporturilor, Franţa intrând deja în a doua zi din perioada de trei luni în care au fost anunţate mai multe greve, informează The Guardian.

Până pe 28 iunie sunt programate greve pentru două zile din cinci împotriva schimbărilor propuse de Macron pentru reţeaua franceză de transport feroviar - SNCF. Este cea mai mai mare acţiune industrială împotriva preşedintelui francez de când şi-a început mandatul anul trecut.

Guvernul a insistat că îşi va menţine poziţia. Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a declarat: "Abilitatea noastră de a ne menţine cu fermitate dorinţa de a transforma SNCF va fi decisivă pentru imaginea noastră internaţională".

Prim-ministrul Edouard Philippe a avertizat că va urma o perioadă dificilă în disputa dintre Macron şi sindicate iar liderul de stânga Jean-Luc Melenchon a precizat că ţara este martoră la "începutul unei lupte pentru putere în societate cum nu a mai văzut până acum".

Miercuri, aproape jumătate din personalul care lucrează în domeniul transporturilor şi majoritatea mecanicilor de pe trenuri erau aşteptaţi să îşi părăsească posturile. Doar foarte puţine trenuri regionale şi locale vor circula în timp ce doar unul din şapte trenuri de mare viteză îşi va parcurge traseul. Trenurile internaţionale către Spania şi Italia nu vor circula, dar trei din patru trenuri Eurostar către Londa vor funcţiona normal.

Sectorul transporturilor reprezintă o problemă politică delicată în Franţa. În timpul campaniei, Macron nu a propus remanierea sistemului de transporturi, având o politică favorabilă liberalizării mediului de afaceri. Însă propunerile sale de a limita drepturile speciale de angajare ale muncitorilor din transporturi şi de a lista la bursă SNCF stârnesc în continuare controverse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb