Guvernul discută un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi BIRD, de 1 miliard de dolari

S.B.
Politică / 13 iunie

Guvernul discută un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi BIRD, de 1 miliard de dolari

Guvernul discută în şedinţa de joi despre parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de 1 miliard de dolari, pe zece ani, premierul Ciolacu afirmând că, prin aceste fonduri, creşte accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial iar 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin, informează news.ro.

În plus, Executivul finanţează Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro, pentru reabilitatea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţă că în domeniul educaţiei, Guvernul discută despre parteneriatul dintre Ministerul Educaţiei, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de 1 miliard de dolari, pe zece ani.

"Cu aceşti bani creştem accesul la învăţământ de calitate pentru cel puţin 300.000 de elevi din ciclul primar şi gimnazial. În plus, susţinem 100.000 de elevi din învăţământul profesional să continue studiile în formele de studiu post-liceal. Şi 50.000 de cadre didactice, mai ales cele care predau în zone vulnerabile, vor beneficia de diverse forme de sprijin", a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a anunţta că Guvernul aprobă azi şi o decizie importantă pentru dezvoltarea reţelei de şcoli verzi în România.

"Finanţăm Ministerul Educaţiei cu peste 200 de milioane de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitatea şcolilor, astfel încât să avem unităţi moderne şi cu un consum energetic redus", a mai spus şeful Executivului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb