Guvernul restructurat - în luna martie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 11 februarie 2004

Premierul va avea în subordine o Cancelarie

Acces la funcţii publice pentru cei cu dublă cetăţenie

Partidul Social Democrat va elabora, în această săptămînă, un proiect care să amendeze legea de organizare a guvernului, iar în prima parte a lunii martie vom avea un Cabinet restructurat, potrivit celor anunţate ieri, după şedinţa Delegaţiei Permanente, de către vicepreşedintele PSD Mircea Geoană. Domnia sa a declarat că acest proiect va ajunge în Parlament în procedură de urgenţă pentru adoptare, iar apoi va fi înaintat preşedintelui ţării, pentru validare.

Proiectul presupune numirea a doi miniştri de stat, care vor fi, cel mai probabil, actuali titulari de ministere şi care vor avea atribuţii de guvernare mai largi, respectiv vor coordona domeniul economic şi cel social, potrivit spuselor lui Mircea Geoa-nă. O delegaţie a PSD urma să se întîlnească aseară, cu şeful statului, pentru discuţii pe marginea acestui subiect.

Partidul de guvernămînt a mai decis înfiinţarea, după model european, a unei Cancelarii a primului ministru. Adrian Năstase are mai multe formule în vedere în acest sens, însă, indiferent de cea care va fi adoptată, competenţele noii structuri vor privi monitorizarea politicilor publice, coordonarea acţiunilor legate de aderarea la Uniunea Europeană şi controlul îndeplinirii reformei în adminis-traţie şi justiţie. În acest fel, se pare că premierul va fi mai bine informat în legătură cu toate cele mai sus menţionate.

Mircea Geoană a arătat că PSD va introduce în premieră, în proiectul pe care îl pregăteşte şi pe care intenţionează să-l dezbată joi, în şedinţa Executivului, prevederea potrivit căreia persoanele cu dublă cetăţenie vor avea acces la funcţiile publice.

Delegaţia Permanentă a PSD a mai decis ca, în şedinţa de guvern din această săptămînă, Cabinetul să dezbată anumite propuneri pentru reforma administraţiei şi pentru "continuarea agresivă" a luptei împotriva corupţiei. "Nu este vorba despre un pachet legislativ nou", a menţionat Mircea Geoa-nă, adăugînmd că se pune doar problema continuării procesului început anul trecut, prin adoptarea Legii anticorupţie. Mai explicit, purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Nicules-cu Duvăz, a precizat că este vorba despre o analiză care să arate în ce măsură a fost aplicat acest pachet, ce scăpări a avut, unde se impune declanşarea procedurilor (dacă nu au fost declanşate), ce instituţii trebuie sesizate etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb