HERBERT STEPIC: Raiffeisen ar putea lua în considerare o majorare de capital

Internaţional / 24 noiembrie 2012

Raiffeisen ar putea lua în considerare o majorare de capital

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG preconizează o dezvoltare constantă a activităţilor sale, în al doilea semestru al acestui an, şi ar putea lua în considerare accesarea pieţelor de capital la un anumit moment, a declarat, ieri, directorul general Herbert Stepic, transmite Wall Street Journal, citat de Agerpres.

"Nu spun că am atins din nou profitul net din primele şase luni (701 milioane de euro), dar afacerile evoluează în mod constant", a spus Stepic la o conferinţă bancară organizată la Frankfurt. Acesta a adăugat că Raiffeisen International ar putea lua în considerare o majorare de capital la un anumit moment, însă a subliniat că nu există nicio presiune pentru o astfel de măsură în condiţiile în care la finele lunii iunie banca austriacă avea un raport de capital Core Tier 1 de 10,2%.

Separat, într-un interviu acordat cotidianului german Borsen Zeitung, directorul general de la Raiffeisen Bank International a avertizat autorităţile de la Budapesta să nu trateze băncile ca "magazine cu autoservire", referindu-se la recentele decizii ale guvernului Orban, care vizează sectorul bancar. Cu toate acestea, Stepic a subliniat faptul că banca austriacă ar dori să rămână pe piaţa din Ungaria.

"Din perspectiva actuală, nu ne-am propus nicio retragere din Ungaria sau din oricare altă piaţă în Europa Centrală şi de Est", a subliniat Stepic.

Industria financiară este preocupată de posibilitatea ca premierul ungar Viktor Orban să impună băncilor o reducere a valorii creditelor după preluarea de către guvernul ungar a datoriilor municipalităţilor. Aceasta, după ce anul trecut băncile ungare au suferit deprecieri ca urmare a deciziei guvernului de a impune norme speciale de rambursare anticipată a creditelor în valută la un curs de schimb preferenţial.

În România, Raiffeisen Bank are o reţea de 540 de agenţii, care deservesc aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 corporaţii mari şi medii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb