HEXI PHARMA REACŢIONEAZĂ: "Nu am avut niciodată bacterii în dezinfectanţi; vă atragem atenţia că n-o să mai tăcem!"

S.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 25 mai 2016

Sursa foto: captură Youtube

Sursa foto: captură Youtube

Compania Hexi Pharma dezminte că dezinfectanţii săi ar fi avut bacterii, precizând că scandalul dezinfectanţilor este dirijat, din umbră, de persoane care au anumite interese, potrivit unui comunicat de presă.

"Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 până în acest an şi în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (...). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital, clinică sau persoana fizică", se arată în comunicatul companiei.

"Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut şi a primit fiecare piatră aruncată. Aşa a decis Dan Condrea", mai scrie în comunicat.

În acelaşi document, se arată că producătorul reprezenta 20% din piaţa de dezinfectanţi din România. Motiv pentru care reprezentanţii companiei atrag atenţia că acest scandal tinde să acopere toate problemele din sistemul sanitar şi, în plus, de scandal profită producători externi care vor cotă de piaţă.

"Trebuia sa aibă bacterii, că doar erau diluaţi? Pe aceasta logică, nu au avut bacterii niciodată, deci nici diluaţi nu au fost? Nu am comunicat niciodată neadevăruri şi nu vom începe astăzi; dar pe firul acestui raţionament logic asta ar reieşi.

Sunt probleme în sistemul sanitar şi sunt unele imense. Ne bucurăm ca sunt scoase la iveală, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicităţii unora, morţii altora şi creşterii cotei pe piaţă de dezinfectanţi a dirijorului acestui scandal facem aceste discuţii? (...) După tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanţi sau, şi mai grav, în sterilizaţi, să fie puse pe seama Hexi!", precizează sursa citată.

De asemenea, compania mai susţine că "a jucat cum i-a dictat sistemul, sau nu" şi precizează că poate acest lucru "a deranjat".

Reprezentanţii Hexi Pharma mai spun şi că de acum înainte nu vor mai tăcea şi că "laitmotivul Hexi" îi ajută sa profite pe cei care au avut de profitat, şi anume producători externi care vor cotă de piaţă.

"Dar vă atragem atenţia, cu tot respectul:

1. Ca n-o sa mai tăcem 2. Că în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm sa profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cotă de piaţă şi persoane care primesc «multumiri» în bani)".

Mesajul vine după ce analizele de laborator realizate de către medicii de la Spitalul Elias au arătat că săpunul dezinfectant Maxil produs de firma Romchim folosit în spital, avea în 2014, două milioane de bacterii pe milimetru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb