HILDE BRANDL:  "Split TVA, o nouă măsură pompieristică în războiul PSD cu România"

Mina Irina
Politică / 3 iulie 2017

Hilde Brandl (Sursa foto: Facebook)

Hilde Brandl (Sursa foto: Facebook)

"Split TVA" reprezintă o nouă măsură pompieristică, pe care pesediştii vor să o ia, fără a avea în spate o consultare cu mediul de afaceri şi fără a avea un studiu de impact care să arate exact care vor fi efectele modificărilor, a declarat preşedintele organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL, Hilde Brandl, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "Intenţia Guvernului de a introduce «split tva» reprezintă o nouă măsură pompieristică, pe care pesediştii vor să o ia, fără a avea în spate o consultare cu mediul de afaceri şi fără a avea un studiu de impact care să arate exact care vor fi efectele modificărilor. Comparaţia cu Marea Britanie este una mincinoasă. În UK, guvernanţii nu au anunţat că îl introduc în două luni, ci au început cu o consultare publică pe gov.uk. Britanicii înţeleg că predictibilitatea şi transparenţa sunt esenţiale şi că Statul nu poate acţiona dictatorial. În Marea Britanie avem deja primele rezultate ale analizei, iar acestea confirmă faptul că ideea reprezintă un plus birocratic pentru companii, plus ce necesită resurse financiare, umane şi logistice. Iar toate acestea se vor duce în preţul final al bunurilor şi al serviciilor pe care companiile le oferă. Din păcate, astfel de idei nu fac decât să încetinească ritmul de dezvoltare pe care astăzi companiile private şi antreprenorii l-au stabilit la o viteză excelentă. Iată însă că, administraţia pesedistă, în loc să permită acest ritm, face tot posibilul să-l încetinească prin tot felul de măsuri, care de care mai originale, precum «split tva», impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe gospodărie şi multe altele. Războiul Guvernului cu mediul de afaceri nu va avea însă învingători. În final va pierde doar România".

Brandl mai spune că intenţia Guvernului de a introduce de la 1 septembrie "Split TVA" va reprezenta un nou moment stânjenitor pentru Guvernul Dragnea II, deoarece propunerea pur şi simplu nu poate intra în vigoare la termenul anunţat, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb