HSBC îşi demite directorul executiv şi taie 4.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2019

HSBC îşi demite directorul executiv şi taie 4.000 de posturi

Banca britanică HSBC Holdings Plc, cea mai mare din Europa, va elimina circa 4.000 de locuri de muncă într-un nou program de restructurare care presupune şi demiterea directorului executiv (CEO) John Flint după numai 18 luni de mandat.

"Am anunţat un plan de restructurare care implică eliminarea a 2% din forţa de muncă, adică 4.000 de posturi", a declarat directorul financiar al HSBC, Ewen Stevenson, citat de gulf-news.com. Oficialul băncii a adăugat că eliminarea locurilor de muncă priveşte mai multe funcţii de răspundere.

HSBC l-a demis pe John Flint într-o mişcare surprinzătoare, descrisă de preşedintele băncii ca fiind necesară pentru accelerarea progresului priorităţilor strategice, precum redresarea operaţiunilor din SUA, scrie Reuters.

Unele surse apropiate situaţiei spun că plecarea lui Flint este rezultatul diferenţelor de opinie din cadrul conducerii cu privire la aplicarea strategiei sale. Sursele susţin că Flint a avut o abordare "blândă" în privinţa reducerii cheltuielilor şi a stabilirii ţintei de vânzări, care să stimuleze profitabilitatea.

Flint, în vârstă de 51 de ani, a condus operaţiunile de retail şi management al averilor din cadrul HSBC înainte să devină CEO, în februarie 2018. Numirea sa a fost prima decizie majoră luată de primul preşedinte al HSBC, venit din exterior, Mark Tucker, care a intrat în boardul băncii la finele lui 2017.

"Acum este momentul potrivit pentru schimbare, iar realizarea acesteia într-un mod clar şi decisiv dintr-o poziţie de forţă este foarte importantă", a spus Tucker, adăugând că perioada de căutare a unui nou CEO ar putea dura până la un an.

HSBC, care obţine peste 80% din profit în Asia, a informat că şeful diviziei sale comerciale globale, Noel Quinn, va fi CEO interimar. Boardul băncii va lua în considerare atât candidaţi interni, cât şi externi pentru funcţia de CEO.

Ieri, HSBC a anunţat că, în primele şase luni din 2019, a obţinut un profit brut de 12,41 miliarde de dolari, cu 15,9% mai mare decât cel din primul semestru al anului trecut.

Banca a informat că va răscumpăra acţiuni de un miliard de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb