HSBC şi-ar putea vinde divizia de consumer banking din Japonia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 ianuarie 2012

HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Activele sale ating 2.720 miliarde de dolari.

HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Activele sale ating 2.720 miliarde de dolari.

Banca şi-a înstrăinat operaţiunile din Thailanda, Costa Rica, El Salvador şi Honduras

"HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa, caută cumpărători pentru divizia de consumer banking din Japonia, la numai patru ani de la lansarea operaţiunilor acesteia, spun surse apropiate situaţiei.

Acestea arată că HSBC ar putea vinde "HSBC Premier", divizia care se adresează persoanelor înstărite din Japonia, fiind lansată o licitaţie în acest sens. Sursele mai declară că, în situaţia în care banca nu va primi o ofertă suficient de atractivă pentru divizia niponă, atunci aceasta va fi închisă.

În afară de servicii retail, HSBC derulează în Japonia activităţi în sectorul valorilor mobiliare şi al administrării de active.

Paul Allen, purtător de cuvânt al HSBC, biroul din Tokyo, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la o eventuală vânzare a diviziei nipone.

HSBC a anunţat, ieri, că a înstrăinat divizia de consumer banking din Thailanda către "Bank of Ayudhya" Pcl, pentru aproape 115 milioane de dolari. În ziua anterioară, HSBC şi-a înstrăinat operaţiunile bancare din Costa Rica, El Salvador şi Honduras către "Banco Davivienda" SA din Columbia, pentru 801 milioane de dolari. "Banco Davivienda" este a treia mare instituţie de credit din Columbia şi va plăti în numerar pentru acestă tranzacţie, care ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru din 2012.

Vânzarea face parte dintr-o serie de tranzacţii încheiate de HSBC după ce, în 2011, a anunţat că va realiza economii de 3,5 miliarde de dolari până în 2013 şi va elimina 30.000 de locuri de muncă la nivel global. Printre activele pe care HSBC le-a vândut recent se află operaţiunile de carduri de credit din SUA, divizia de brokeraj din Canada şi operaţiunile de retail banking din Rusia, Chile şi Polonia. În decembrie, HSBC a vândut şi operaţiunile de private banking din Japonia către grupul elveţian "Credit Suisse" pentru 2,7 miliarde de dolari.

Decizia de vânzare a operaţiunilor bancare din Costa Rica, El Salvador şi Honduras este a 18-a tranzacţie din ultimele 12 luni, valoarea combinată a tranzacţiilor eliberând active riscante de peste 48 miliarde de dolari.

Diviziile scoase la vânzare de HSBC în Costa Rica, El Salvador şi Honduras deţin active de aproximativ 4,3 miliarde de dolari, împrumuturi de 2,5 miliarde de dolari şi 136 de sucursale.

HSBC îşi restrânge operaţiunile în unele ţări din Asia, printre care Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb