Huawei lansează un Institut European de Cercetări în Belgia

Alexandru Costea
Companii #Telecomunicaţii / 12 mai 2015

Compania de telecomunicaţii Huawei a anunţat, în cadrul Summit-ului de Afaceri Europene (EBS) din Bruxelles, lansarea în Belgia, la Leuven, a unui Institut European de Cercetări (ERI), arată un comunicat remis azi redacţiei.

"Institutul va superviza reţeaua europeană de facilităţi dedicate cercetării şi dezvoltării aflată în continuă creştere, şi va coordona activităţile celor 18 centre de cercetare şi dezvoltare fondate de Huawei în opt ţări europene. Activităţile de cercetare se concentrează pe tehnologia de reţelistică de generaţie următoare", potrivit sursei.

În prezent, Huawei are peste 1.200 de angajaţi în Europa în domeniul cercetării şi dezvoltării.

Guo Ping, CEO Huawei: "Europa beneficiază de un mediu industrial favorabil, şi este centrul global de competenţă pentru Huawei. Institutul European de Cercetare va superviza activităţile europene de cercetare şi inovaţie ale Huawei, şi va întări cooperarea noastră cu industria şi cu mediul academic european de profil. Pe măsură ce digitizarea transformă orice afacere într-una digitală, Huawei şi partenerii săi se străduiesc să faciliteze tranziţia către «Europa 4.0» - versiunea digitală a viitorului Uniunii Europene, în care totul şi toată lumea se vor interconecta. Scopul nostru este de a ajuta Europa să obţină o creştere inteligentă şi o mai bună conectare".

Institutul va sprijini diferitele proiecte 5G ale Huawei din Europa, care sunt deja pe cale de desfăşurare, mai notează compania. Huawei este membru al mai multor proiecte de cercetare în domeniul 5G, inclusiv programele METIS şi 5G-PPP ale UE. În prezent desfăşoară un program comun de cercetare în domeniul reţelelor mobile de viitor, şi implementează un centru de testări 5G în Marea Britanie, în cadrul Centrului de Inovaţii 5G al Universităţii din Surrey. De asemenea, compania a lansat un Accelerator 5G pentru Industriile Verticale (5G VIA) şi a construit un centru de testări 5G împreună cu partenerii europeni în Germania la Munchen, pentru a simula scenarii reale din industriile verticale, care vor permite implementarea mai rapidă a tehnologiei 5G.

Noul Institut va fi condus de Dr. Zhou Hong, şeful departamentului european al Huawei pentru cercetare, standardizare şi activităţi de cooperare tehnică, din 2014. Dr. Walter Weigel, fost Director General al Institutului pentru Standarde Europene de Telecomunicaţii (ETSI), a fost numit în calitate de vice-preşedinte. Locaţia strategică a noului centru de cercetare şi dezvoltare, Leuven, a fost aleasă datorită proximităţii sale faţă de numeroase instituţii şi organizaţii partenere din cadrul UE.

Operând în Europa din 2000, Huawei avea 9.900 de angajaţi în anul 2014. Anul trecut, Huawei a semnat peste 200 de contracte de colaborare tehnică cu partenerii europeni, a participat la 17 proiecte precum Framework Programme şi Horizon 2020, şi a cooperat cu mai mult de 160 de academicieni şi experţi europeni, precum şi cu peste 120 de instituţii academice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb