Iancu: Luăm în considerare listarea FC Timişoara la bursă

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2010

Marian Iancu: "Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro".

Marian Iancu: "Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro".

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, ieri, că după redobândirea palmaresului, printr-o recunoaştere juridică internă şi internaţională, va lua în considerare listarea clubului la Bursă.

"La modul general, este important de ştiut că lucrăm la un plan prin care să echilibrăm din interior bugetul necesar funcţionării. Luăm în considerare ideea ca, odată cu redobândirea palmaresului, printr-o recunoaştere juridică, internă şi internaţională, să listăm clubul în piaţa de capital, pentru ca el să devină proprietatea celor care se regăsesc în culorile alb-violete", a spus Iancu pe site-ul oficial al grupării bănăţene, citat de Mediafax.

Marian Iancu a afirmat că un prim pas ar fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, rezultând un capital social de aproximativ 21 de milioane de euro, urmat de o majorare de capital asemănătoare. "Un prim pas în această direcţie va fi capitalizarea tuturor sumelor împrumutate de acţionari, având ca rezultat un capital social în jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizăm pasul imediat următor, în sensul în care să realizăm o majorare de capital în valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de acţiuni, administrat de C.N.V.M. (n.r. - Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare), tranzacţie care ne-ar diminua participarea la 50%, restul devenind portofoliul celor care vor veni alături de noi. Este important de ştiut că ne interesează să asigurăm continuitatea şi în acelaşi timp să împărţim proprietatea cu cât mai mulţi suporteri ai echipei noastre, care prin participarea activă la viaţa clubului să impună o administraţie competitivă", a completat Iancu.

Oficialul grupării bănăţene a precizat că preşedintele Consiliului de Administraţie urmează să fie ales de acţionari. "Gândim ca preşedintele Consiliului de Administraţie să fie ales de acţionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul pe care-l deţin. În mod explicit, înseamnă că atunci când va fi ales preşedintele societăţii şi implicit al clubului fiecare acţionar să deţină un vot şi nu mai mult, chiar dacă el reprezintă 1%, 2% sau 50% din totalul acţiunilor. Preşedintele va avea un mandat de maximum doi ani şi va prezenta raportul activităţii sale în cazul în care va dori să candideze pentru încă o perioadă statutară. Propunerile pentru postul de preşedinte pot veni în mod exclusiv din rândul acţionarilor şi vor trebui să se încadreze într-un standard impus de anumite sarcini bine dimensionate pentru această funcţie. Va exista totuşi o regulă, în sensul în care acest drept excepţional va intra în vigoare după ce capitalizarea a trecut de pragul de 25% din totalul acţiunilor emise. Votul va fi considerat valabil pentru unul sau mai mulţi acţionari, care singuri sau în grup, prin mandat, cumulează o participare de la 5.000 de euro în sus. Este un model european general valabil, pe care încercăm să-l adoptăm şi noi", a sub-liniat Iancu.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb