Immofinanz a avut în mai-iulie chirii în scădere

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 27 septembrie 2011

Immofinanz a avut în mai-iulie chirii în scădere

Activele au continuat să se deprecieze

Dezvoltatorul austriac Immofinanz a avut în perioada mai-iulie 2011 venituri de 10,9 milioane euro din închirierea celor 16 proprietăţi imobiliare din România, în scădere faţă de cele înregistrate în intervalul februarie-aprilie, iar valoarea de piaţă a activelor a continuat să se reducă. În perioada februarie-aprilie, aferent ultimului trimestru din anul fiscal precedent, Immofinanz a înregistrat venituri din chirii de 12,2 milioane de euro.

Cele 16 proprietăţi deţinute de investitor în România erau evaluate la sfârşitul lunii iulie la 611,5 milioane de euro, în scădere faţă de evaluarea de 620,5 milioane de euro de la sfârşitul lunii aprilie a acestui an. Gradul de ocupare a proiectelor s-a redus de asemenea în perioada analizată, de la 79,3% la 77,8%.

Cea mai mare parte a veniturilor sunt obţinute în mai-iulie 2011 din închirierea spaţiilor de birouri, res-pectiv 6,7 milioane de euro, ceea ce reprezintă o scădere cu 16,25%, de la 8 milioane de euro în trimestrul anterior, potrivit raportului trimestrial al companiei. Cele nouă clădiri de birouri erau evaluate la finele lui iulie la 337,5 milioane de euro, faţă de 342 milioane de euro în aprilie, iar gradul de ocupare a scăzut de la 85,6% la 83,7%.

Din închirierea centrelor comerciale, investitorul a obţinut în primul trimestru din acest an, încheiat în iulie, 3,9 milioane de euro, faţă de 4 milioane de euro raportate în trimes-trul anterior. Immofinanz deţine patru centre comerciale în România evaluate la sfârşitul primului trimes-tru la 248,8 milioane de euro, în scădere de la 253,5 milioane de euro, în timp ce gradul de ocupare s-a redus de la 89,4% la 87,8%.

Veniturile din închirierea spaţiilor logistice s-au menţinut la 200.000 de euro, în condiţiile în care acestea au fost evaluate în scădere de la 27,5 milioane de euro la 25,2 milioane de euro. Gradul de ocupare al celor trei proiecte logistice este de 27,5%, informează Mediafax.

Immofinanz deţine în România 50 de proprietăţi finalizate şi în diverse alte stadii ale construcţiei evaluate la sfârşitul lunii iulie la 894,5 milioane euro.

Printre proiectele finalizate deţinute de Immoeast în România se numără Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galaţi şi Gold Plaza pe segmentul spaţii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Proiectele finalizate au în total o suprafaţă închiriabilă de peste 421.000 metri pătraţi.

Immofinanz, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria şi Europa Centrală şi de Est, deţine 1.675 de active cu o valoare de 8,3 miliarde de euro, cele mai multe în Austria şi a încasat din chirii 142,1 milioane de euro în primul trimestru, respectiv în perioada mai-iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb