IMMOFINANZ vinde portofoliul logistic către Blackstone

Adina Lateş
Companii #Imobiliare / 2 noiembrie 2015

IMMOFINANZ a semnat un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului său portofoliu logistic. Tranzacţia include toate cele 36 de proprietăţi logistice finalizate, cu o suprafaţă închiriabilă totală de aproximativ 1 milion metri pătraţi, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăţi), dar şi în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) şi Rusia (1), informează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, Blackstone va şi achiziţiona trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 metri pătraţi, aflate în prezent în construcţie în Hamburg (Germania), Bucureşti şi Ploieşti (România), care vor fi finalizate de către IMMOFINANZ, precum şi rezerve de terenuri. Blackstone va integra toate activele în cadrul Logicor, platforma sa logistică europeană.

Preţul de achiziţie este determinat de valoarea proprietăţilor, de aproximativ 536 milioane de euro, mai puţin costurile de construcţie de aproximativ 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Această valoare reprezintă aproximativ valoarea contabilă totală la 31 iulie 2015 şi confirmă reevaluarea proprietăţilor logistice în anul financiar 2014/15. Preţul de achiziţie final va fi determinat în baza declaraţiilor financiare realizate la data închiderii.

"Vânzarea face subiectul condiţiilor uzuale de suspendare pentru acest tip de tranzacţie - de exemplu, este necesar acordul autorităţilor antitrust. Este de aşteptat ca finalizarea tranzacţiei să aibă loc în primul trimestru al anului calendaristic 2016", se arată în comunciat.

"După cum am anunţat în urmă cu aproape trei luni, vânzarea portofoliului logistic reprezintă un pas important pentru a continua simplificarea şi optimizarea structurii portofoliului nostru şi pentru a ne concentra pe capabilităţile noastre principale, din segmentele de retail şi birouri", a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ. "Lichidităţile ce vor rezulta din tranzacţie vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, care va creşte cu aproximativ 200.000 metri pătraţi în suprafaţă închiriabilă şi cu până la 40 de milioane de euro venituri anuale din închirieri până la mijlocul lui 2018, cu proiectele de dezvoltare din sectorul de birouri aflate în prezent în construcţie", a mai adăugat Oliver Schumy.

Reprezentanţii IMMOFINANZ precizează că aceste investiţii în activele germane vor creşte ponderea portofoliului de investiţii finalizate din Germania (din punct de vedere al valorii contabile) de la 7,5% la aproximativ 13% (fără a include sectorul logistic).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb