Impact Developer & Contractor (IMP) a listat la BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de aproape 6,6 milioane euro, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.
Emisiunea cuprinde 13.163 de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de şase ani şi o valoare nominală de 500 euro/obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise la finalul unui plasament privat derulat în decembrie 2020 şi intermediat de SSIF TradeVille şi au o dobândă fixă de 6,40% pe an.
Potrivit comunicatului BVB, Impact Developer & Contractor a înregistrat în anul 2020 venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare în valoare de 42,7 milioane euro, în creştere cu 29,4% faţă de anul 2019, reprezentând din acest punct de vedere cel mai bun rezultat al dezvoltatorului, din ultimul deceniu. Într-un an marcat de pandemie, compania a tranzacţionat un total de 369 de apartamente (31.191 mp suprafaţă construită), dintre care 205 în ansamblul rezidenţial Greenfield Băneasa şi 164 în proiectul Luxuria Residence. În 2020, compania şi-a continuat activităţile de dezvoltare rezidenţială cu un ritm susţinut, în ciuda dificultăţilor provocate de pandemie. În acest sens, Impact a implementat strategia de expansiune naţională, demarând la Constanţa construcţia proiectului rezidenţial premium Boreal Plus şi achiziţionând un teren în Iaşi pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil, care să îmbunătăţească standardul de locuire al românilor.
"Această rundă de finanţare derulată de Impact Developer & Contractor este o dovadă în plus că listarea oferă companiilor acces la o sursă nesecată de capital, pe care o pot accesa oricând companiile deja listate. Ne bucurăm să vedem Impact Developer & Contractor este foarte activ nu doar pe piaţa de real-estate, dar şi pe piaţa de capital, unde a atras finanţare prin această emisiune de obligaţiuni şi, totodată, împreună cu BRK Financial Group a înfiinţat prima societate românească de tip REIT pe care au listat-o recent la BVB. Perspectivele pentru anul 2021 sunt optimiste, dacă ne uităm că doar din informaţiile publice peste 20 de companii sunt în diverse stadii de pregătire a venirii la BVB, dar şi la dividendele anunţate de companiile listate, care sunt mai atractive comparativ cu dobânzile practicate la depozitele bancare", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.
"Piaţa de capital reprezintă în continuare axul central al strategiei de expansiune la nivel naţional a companiei noastre, datorită condiţiilor de siguranţă, certitudine şi transparenţă deplină. Decizia de a atrage finanţare prin această emisiune de obligaţiuni pentru a creşte lichidităţile pentru noile proiecte de anvergură pe care le avem în dezvoltare în marile oraşe ale ţării s-a dovedit şi de această dată a fi una foarte bună. Ca întotdeauna, întreg procesul de emitere şi listare a obligaţiunilor Impact la BVB a fost unul foarte facil şi eficient atât pentru investitori, cât şi pentru Impact Developer & Contractor, ca Emitent. Succesul acestei runde de finanţare reconfirmă lunga istorie de inovaţie şi încredere a companiei noastre şi ne motivează să ne pregătim pentru o nouă emisiune de obligaţiuni destinată proiectelor de anvergură pe care le vom lansa în 2021 şi 2022", a afirmat Sorin Apostol, Directorul General al Impact Developer & Contractor.
Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat: "De aproape doi ani şi jumătate vedem un interes în creştere pentru atragerea finanţării prin piaţa de capital. Doar în primele trei luni din acest vorbim de 11 listări la BVB, patru sunt de acţiuni şi şapte de obligaţiuni corporative şi titluri de stat, ceea ce vine să întărească faptul că piaţa de capital este un canal viabil de finanţare pentru companiile care doresc să se dezvolte. Cele patru companii recent listate au o capitalizare cumulată de 511 milioane lei, iar emisiunile de obligaţiuni o o valoare cumulată de 1,4 miliarde lei. Dacă adăugăm şi listările din 2019 şi 2020, vedem că cele opt companii listate au o capitalizare cumulată de 925 milioane lei, iar cele 42 de emisiuni de obligaţiuni au o valoare de 11,6 miliarde lei. Cifrele dovedesc că investitorii din piaţa de capital dispun de bani pentru a-i investi. Alte surse de finanţare pot fi reprezentate de banii pe care românii îi ţin în depozite, dar şi de fondurile de pensii private şi de fondurile mutuale. Vedem că depozitele populaţiei continuă să crească, ajungând la peste 262,4 miliarde lei, iar o parte din aceşti bani vor începe să caute un randament mai mare decât cel al depozitelor".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.03.2021, 23:34)
Bai fratilor sa vedeti cum o fura din nou IMPACTUL asta cu emisiuni de obligatiuni dea valma rostogolite an de an. Nu suna bine deloc bine viitorul si cand vine scadenta hop alta emisiune, dar daca nu vand imobile ce mama dracului or mai face?
1.1. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 27.03.2021, 10:53)
Viitorul nu suna bine. Dar cand vreodata a sunat bine?