Grupul de firme Imprimerie Centrale Luxembourg a achiziţionat recent 60% din părţile sociale ale companiei DocEssensis, parte a furnizorului român de servicii de IT outsourcing şi dezvoltare de aplicaţii software la cerere, EBS din Cluj-Napoca. Imprimerie Centrale oferă servicii de prelucrare a documentelor, precum şi de tipar Uniunii Europene şi statului Luxemburg încă din anul 1964.
Pentru început, DocEssensis va avea un număr de 30 de angajaţi, urmând ca până la 1 ianuarie 2007 să îşi mărească echipa la 50 de angajaţi. Pentru sfârşitul anului 2007 este prevăzut un număr de aproximativ 100 de angajaţi.
DocEssensis a fost înfiinţată de compania EBS în urma încheierii unui parteneriat cu Imprimerie Centrale Luxembourg, care vizează prelucrarea logică a unor documente ale Uniunii Europene, printre care şi Jurnalul Oficial al UE.
Domeniul de business ITTS (IT Touched Services) "Prelucrarea logică a documentelor", poziţionat până în prezent în cadrul EBS Consulting SRL, membră a grupului EBS a fost externalizat în cadrul companiei nou-înfiinţate DocEssensis SRL, membră a aceluiaşi grup. DocEssensis se va ocupa de prelucrarea logică a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene, secţiunea C şi a Memorialului Luxemburghez. În ultimii doi ani EBS Consulting SRL a colaborat cu firma Infeurope S.A. Luxembourg, membră a grupului Imprimerie Centrale, pe un proiect de prelucrare a documentelor legislative pentru Comisia Europeană.
Conducerea companiei DocEssensis va fi asigurată în următorii cinci ani de către Daniel Metz, în funcţia de director general şi de către un consiliu consultativ format din cinci per-soane. Preşedintele Consiliului Consultativ este domnul Roland Dernoeden (preşedintele grupului Imprimerie Centrale). Din Consiliul Consultativ face parte şi domnul Henri Grethen, preşedinte al grupului parlamentar al Partidului Democrat din cadrul Camerei Deputaţilor a statului Luxemburg şi fost ministru al economiei. Toţi membrii Consiliului Consultativ sunt şi administratori legali ai firmei DocEssensis SRL.
Cifra de afaceri a grupului de firme EBS a crescut an de an, de la înfiinţare până în prezent, atingând în 2005 un nivel de 1,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creştere cu 60% faţă de 2004. Profitul grupului s-a dublat comparativ cu anul de bază 2004. Grupul de firme EBS îşi propune ca obiectiv financiar pe 2006 depăşirea unei cifre de afaceri de 2 milioane euro.
Grupul EBS, cu sediul în Cluj-Napoca şi filiale la Sibiu, Arad şi Bucureşti, are peste 140 de angajaţi şi este Microsoft Gold Certified Partner. EBS este activă pe piaţa internaţională ca furnizor de servicii de IT Outsourcing (Nearshore) şi dezvoltarea de aplicaţii software la cerere. Divizia de Nearshore are un portofoliu de clienţi care include firme mari din Germania, SUA, Danemarca, Grecia, Elveţia, cum ar fi: DKV Düsseldorf, GIP Offenbach, DaimlerChrysler Graz, Softlab München, Emprise München, Intec Hechingen, Itella Frankfurt, Benteler Paderborn, SHS Systech Kastl, DataGlobal Gaildorf etc. Printre proiectele notabile derulate până în prezent se numără servicii de document management (prelucrarea documentelor legislative) pentru Comisia Europeană, precum şi mentenanţa platformei Intranet a BMW prin care distribuitorii de autoturisme BMW din lumea întreagă comunică între ei. Pe piaţa românească, EBS oferă un sistem ERP performant, produs exclusiv pentru mediul de afaceri din România - Clarvision ERP, confirmat de numărul mare de implementări în companii cu profil de producţie.