ÎN 2013, Venituri în creştere pentru Garanti România

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 februarie 2014

Grupul Garanti România a avut anul trecut venituri nete de 118,6 milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de 2012, anunţă instituţia financiară.

Profitul net consolidat a fost de 27 milioane euro, iar activele au urcat cu 7,3%, ajungând la 1,93 miliarde euro, la sfârşitul lui 2013.

Garanti Bank a consemnat anul trecut un profit net de 20,7 milioane euro. Garanti Credite de Consum a înregistrat un profit net de 2,7 milioane euro, Garanti Leasing, unul de trei milioane euro, iar Garanti Credite Ipotecare, 0,6 milioane euro.

Volumul total de credite al băncii a ajuns la 1,09 miliarde euro, cu 5,4% peste nivelul înregistrat în anul precedent, segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) consemnând cel mai mare avans, de 17%, în timp ce segmentul retail deţine cel mai mare volum.

Pe segmente, valoarea creditelor de retail este de 446 milioane euro, împrumuturile pentru companii mari însumează 371 milioane euro, iar finanţările acordate IMM se ridică la 268 milioane euro, potrivit reprezentanţilor băncii.

Deşi au înregistrat un uşor regres anul trecut, creditele de consum rămân preponderente în finanţările acordate populaţiei, cu circa 1,4 miliarde lei, în timp ce creditele ipotecare au atins 556 milioane lei, cu o creştere de 50% în 2013. Per total, creditele de retail au urcat anul trecut cu 7%.

Creşterea pe zona împrumuturilor ipotecare a fost susţinută în proporţii egale de refinanţări şi credite noi, atât în valută, cât şi în lei, a declarat directorul general Garanti Bank, Ufuk Tandogan.

"Începând de anul trecut, cererea de credite în lei a crescut datorită trendului de reducere a dobânzilor", precizat domnia sa. Depozitele au înregistrat anul trecut un avans de 42,3%.

Raportul cost/venit a fost la finele anului trecut de 50,3%, în timp ce rata de rentabilitate a capitalurilor (ROE) s-a cifrat la 10,1%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 1,42%, calculate pe medie.

Pentru acest an, banca îşi propune ţinte de creştere peste nivelul pieţei, Ufuk Tandogan anticipând că atât volumul depozitelor cât şi al creditelor va depăşi cu peste 10% nivelul din decembrie 2013.

Garanti Bank are o reţea de 78 de agenţii şi peste 280 ATM-uri inteligente, număr în creştere cu 25% faţă de 2012, iar reţeaua de POS-uri s-a extins cu 10%, la peste 8.000 de unităţi.

Chiar dacă a oprit în 2013 expansiunea reţelei de sucursale, la nivelul personalului Garanti a angajat anul trecut circa 70 de persoane, iar în acest na va completa personalul cu alţi 30 de salariaţi.

Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), banca-mamă a Garanti România, a înregistrat anul trecut un profit net de 3,01 miliarde lire turceşti (1,2 miliarde euro), având active totale de de 196,89 miliarde lire turceşti (67,4 miliarde euro).

S&P a revizuit la "negativă" perspectiva pentru Garanti Bank Turcia

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's Ratings Services a revizuit, de la stabilă la negativă, perspectiva pentru şase instituţii financiare din Turcia (Isbank, Garanti, Garanti Leasing, YapiKredi, HSBC Bank A.S şi VakifBank), după ce, la începutul acestei luni a luat o decizie similară pentru ratingul de ţară al Turciei, informează un comunicat de presă al S&P. În acelaşi timp, agenţia a confirmat ratingul "BB plus" atribuit pentru toate cele şase bănci.

Standard & Poor's a revizuit în jos estimările privind creşterea economică înregistrată de Turcia în 2014-2015, de la 3,4% la 2,2%, şi apreciază că o creştere economică mai slabă ar putea pune presiuni asupra calităţii activelor, câştigurilor şi capitalizării băncilor turceşti. De asemenea, S&P a ţinut cont în analiza sa de boom-ul creditului înregistrat în ultimii ani, precum şi de devalorizarea lirei în ultimele luni şi de creşterea dobânzilor.

Aceasta din urmă ar putea afecta capacitatea debitorilor de a-şi rambursa împrumuturile, în special în domeniul consumer finance şi cărţilor de credit. "În opinia noastră, profilul financiar şi performanţele băncilor turceşti vor rămâne puternic corelate cu credibilitatea suverană. În consecinţă, acţiunile noastre de rating asupra băncilor turceşti vor depinde de acţiunile asupra ratingului de ţară al Turciei", se arată în comunicatul S&P, citat de Agerpres. Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua bancă după active din Turcia, a înregistrat în 2013 un profit net de 3,01 miliarde lire turceşti (1,2 miliarde euro). Turkiye Garanti Bankasi este acţionarul principal al Garanti România, care în 2013 a înregistrat un profit net consolidat de 27 milioane euro, la o valoare netă a veniturilor de 118,6 milioane euro, în creştere cu 11% faţă de 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb