ÎN ANUL 2020 Vânzările Renault pe plan mondial au scăzut cu 21,3%

S.B.
Companii / 12 ianuarie 2021

Vânzările Renault pe plan mondial au scăzut cu 21,3%

În contextul pandemiei Covid-19, vânzările la nivel mondial ale GroupeRenault din 2020 au totalizat 2.949.849 vehicule, în scădere cu 21,3% pe o piaţă auto globală care a scăzut cu 14,2%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cu toate acestea, Groupe Renault confirmă că şi-a atins obiectivele CAFE (autoturisme şi vehicule utilitare uşoare) până la sfârşitul anului 2020.

După o primă jumătate a anului 2020, în care principalele pieţe ale Grupului au fost puternic afectate de pandemie şi măsurile de izolare asociate, a doua jumătate a anului arată o rezilienţă mai mare: vânzările grupului în Europa au rămas în concordanţă cu pieţele.

Pe piaţa electrică europeană, marca Renault şi-a dublat vânzările şi şi-a confirmat leadership-ul cu 115.888 de vehicule electrice vândute. ZOE este cea mai bine vândută maşină electrică cu o creştere de 114%, la 100.657 de unităţi.

"Groupe Renault îşi propune să îşi transforme performanţa. Acum ne concentrăm mai degrabă pe profitabilitate decât pe volume de vânzări, cu o marjă unitară netă mai mare pe vehicul pe fiecare dintre pieţele noastre. Primele rezultate sunt deja vizibile în a doua jumătate a anului 2020, în special în Europa, unde marca Renault face progrese în cele mai profitabile canale de vânzare şi îşi consolidează leadership-ul pe segmentul electric", a declarat Luca de Meo, Chief Executive OfficerGroupe Renault.

"Pandemia a avut un impact puternic asupra activităţii noastre de vânzări în prima jumătate a anului. Grupul a reuşit să facă faţă acestei situaţii datorită mobilizării tuturor angajaţilor săi. A doua jumătate a anului a avut o capacitate de recuperare mai mare şi o performanţă bună pe pieţele electrice şi hibride. Începem anul 2021 cu un nivel mai ridicat de comenzi decât în 2019, un nivel mai scăzut al stocului şi o poziţionare superioarăa preţurilor pe întreaga gamă", a declarat Denis le Vot, Senior Vice President Sales Groupe Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb