ÎN ANUL FISCAL 2013-2014, Alstom a înregistrat o scădere de 10% a comenzilor

E.D.
Companii #Energie / 7 mai 2014

În perioada 1 aprilie 2013 - 31 martie 2014, Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 21,5 miliarde de euro, cu 10% mai puţin decât anul trecut, iar vânzările, care au cumulat 20,3 miliarde de euro, au avut o creştere organică de 4% comparativ cu anul precedent, informează compania într-un comunicat.

Această evoluţie pozitivă a fost determinată în principal de sectoarele Transport şi Renewable Power (ambele în creştere organică cu 9%). Vânzările sectorului Grid au înregistrat, de asemenea, o creştere organică de 6%, în timp ce vânzările sectorului Thermal Power s-au menţinut stabile.

Potrivit informaţiilor furnizate, în anul fiscal 2013/2014, venitul operaţional a totalizat 1.424 milioane de euro, faţă de 1.463 milioane de euro în anul precedent, cu o marjă operaţională de 7%.

Venitul net a scăzut de la 768 milioane de euro în anul fiscal 2012/13 la 556 milioane de euro, în principal din cauza procesului mai intens de restructurare şi a situaţiei financiare globale, precum şi unor cheltuieli conexe specifice şi a unor provizioane. Fluxul liber de numerar a fost pozitiv în a doua jumătate a anului 2013/14, ajungând la 340 de milioane de euro, după ieşiri de 511 milioane de euro în prima jumătate a anului, susţine comunicatul.

Profitul net a totalizat 556 milioane de euro, în scădere cu 28% faţă de anul precedent. Acesta a fost afectat de costurile de restructurare (220 milioane de euro în 2013/14, faţă de 137 milioane de euro în anul precedent), cheltuielile financiare ridicate şi cota de impozitare, precum şi de diferite taxe juridice specifice şi cheltuieli conexe.

După cum a fost anunţat săptămâna trecută, Alstom a primit o ofertă angajantă din partea GE pentru achiziţia operaţiunilor din sectorul Energie. Tranzacţia propusă vizează sectoarele Thermal Power, Renewable Power şi Grid, precum şi sectorul corporativ şi servicii comune. Preţul propus reprezintă o valoare a acţiunilor (Equity Value) de 12,35 miliarde de euro şi o valoare netă a activelor operaţionale (Enterprise Value) de 11,4 miliarde de euro, sau 12,2x FY13 EBIT.

În contextul acestei oferte ferme, Alstom nu are dreptul de a solicita oferte de la părţi terţe pentru achiziţia operaţiunilor din sectorul Energie. Cu toate acestea, Grupul şi-a rezervat dreptul de a lua în considerare posibile oferte nesolicitate pentru achiziţia operaţiunilor din acest sector şi de a participa la discuţii cu ofertanţii care dau dovadă de intenţii serioase ce ar putea genera o ofertă superioară pentru Alstom.

"Alstom a avut o performanţă comercială mai bună în a doua jumătate a anului, iar acest lucru a permis Grupului să termine anul cu un raport comenzi-livrări supraunitar. Vânzările au crescut organic cu 4%, lucru determinat cu precădere de performanţele solide ale sectoarelor Transport şi Renewable Power. Marja operaţională de 7% a fost determinată mai ales de un mix favorabil în sectorul Thermal Power, de evoluţia constantă în Transport şi de impactul Planului nostru de Performanţă, d2e. Fluxul liber de numerar a fost pozitiv în a doua jumătate a anului, compensând parţial ieşirile din prima parte. Alstom a primit săptămâna trecută de la General Electric o ofertă angajantă de achiziţie a operaţiunilor noastre din sectorului energetic (Power şi Grid). Grupul şi-a rezervat dreptul de a lua în considerare alte oferte nesolicitate potenţial superioare. Dacă această iniţiativă va fi aprobată şi definitivată, Alstom se va concentra pe operaţiunile Transport", a declarat Patrick Kron, Preşedinte şi CEO al Alstom.

Dacă această ofertă va fi aprobată şi definitivată, Alstom se va concentra pe sectorul Transport, în care este lider global. Alstom va utiliza veniturile din această tranzacţie pentru a-şi consolida afacerile în Transport şi pentru a plăti datoriile şi acţionarii. Renunţarea la un pachet minoritar în Alstom Transport, planificată anterior, va rămâne în aşteptare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb