Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii, la data de 12 octombrie, la solicitarea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), ce deţin 5,55% din SIF5, pentru revocarea hotărârilor celor două adunări ce au avut loc în data de 28 aprilie şi supunerea din nou la vot a propunerilor iniţiale avute pe ordinea de zi, referitoare la aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2019 şi distribuţia de dividende, se arată într-un raport remis, ieri, de SIF-ul din Craiova către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Practic se va relua adunarea de bilanţ a SIF Oltenia din 28 aprilie, în condiţiile în care, în acea zi, la Craiova, au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, după ce o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.
Atunci, la adunarea prezidată de Tudor Ciurezu, preşedinte SIF Oltenia, ce s-a desfăşurat în incinta clădirii societăţii, au fost aprobate toate hotărările existente pe ordinea de zi, între care şi distribuţia de dividende, în sumă de 52,2 milioane lei, puncte ce au fost însă respinse în cadrul adunării conduse de Cristian Buşu, vicepreşedintele SIF5, ce a avut loc în afara sediului SIF-ului.
În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii.
Printre justificările cererii, solicitanţii au arătat că, hotărârile din 28 aprilie sunt atacate în instanţă, fiind obiectul unui număr semnificativ de dosare.
În luna iulie, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate de adunarea condusă de Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective. Ulterior, SIF5 a suspendat plata dividendelor, ce începuse la 1 iulie, conform hotărârilor aprobate la adunarea prezidată de Tudor Ciurezu.
Pentru adunarea din 12 octombrie, data de referinţă, cea care defineşte acţionarii ce au dreptul să participe la şedinţă, este 30 septembrie 2020, iar acţionarii cărora li se cuvin dividende, sunt cei înregistraţi la Depozitarul Central în data de 12 iunie 2020, conform propunerii iniţiale din convocator.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2020, 18:11)
Practic, si SIF5 va ajunge in offshore-urile lui El Dragoi Lakis.
Marele jaf e in desfasurare. Traiasca capitalismul :))
1.1. Vrajeala (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2020, 13:15)
Practic, Ciurezu cred ca pune la cale o alta marsavie. O sa vedeti voi. Am auzit ca a dat dividende preferential, ceea ce poate sa insemne o vizita la beci.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2020, 13:51)
Macar el a dat dividende!!!
Voi ce ati dat???