ÎN LUNA MARTIE 2020: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut cu 27,7 puncte

I.M.
Macroeconomie / 9 aprilie 2020

Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut cu 27,7 puncte

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA Society România a scăzut, în luna martie a acestui an, faţă de luna anterioară cu 27,7 puncte până la valoarea de 20,8 puncte, cea mai mică valoare din iulie 2012, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, această evoluţie s-a datorat în special componenţei de condiţii curente a Indicatorului. Astfel, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut, în contextul crizei generate de coronavirus, faţă de luna anterioatra cu 57,5 puncte (record istoric), până la valoarea de 13,1 puncte, cea mai mică valoare din august 2012 (faţă de aceeaşi luna a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut cu 34,0 puncte). Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 12,8 puncte până la valoarea de 24,7 puncte (faţă de aceeaşi luna a anului anterior, Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 4,2 puncte).

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, aproximativ 95% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9370, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9954.

Rată anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (aprilie 2021/aprilie 2020) a înregistrat o valoare medie de 3,79%.

"Sunt de remarcat anticipaţiile de majorare a primei de risc a României, aproximativ 87% dintre participanţi prevăzând o creştere a preţului CDS cu scadenţă de 5 ani. De asemenea, peste 63% dintre participanţi consideră preţurile proprietăţilor imobiliare din marile oraşe că fiind supra evaluate.

În luna martie se observă o majorare, chiar dublare a abaterii medii pătratice a răspunsurilor la întrebările cantitative, ceea ce arată o incertitudine ridicată în rândul participanţilor cu privire la evoluţia viitoare a parametrilor economici.", arată comunicatul.

Astfel, în cadrul sondajului pentru luna martie 2020 au fost adăugate şi două întrebări suplimentare, cu privire la impactul economic al cornavirusului: cea mai mare parte a respondenţilor (48%) anticipând că acesta se va resimţi puternic până în trimestrul IV al anului dar şi la deficitul bugetului de stat anticipat pentru 2020: valoarea medie a anticipaţiilor este 6.5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb