ÎN NUMAI O SĂPTĂMÂNĂ Primii 20 de miliardari ai lumii au pierdut 9 miliarde dolari la bursă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 aprilie 2012

Carlos Slim, cel mai mare bogătaş al lumii, şi-a redus averea cu 1,5 miliarde dolari în intervalul 2-4 aprilie, la 69,2 miliarde dolari, conform Bloomberg Billionaires.

Carlos Slim, cel mai mare bogătaş al lumii, şi-a redus averea cu 1,5 miliarde dolari în intervalul 2-4 aprilie, la 69,2 miliarde dolari, conform Bloomberg Billionaires.

Primii 20 de miliardari ai lumii au pierdut un total de 9,1 miliarde dolari săptămâna trecută, la bursă, în principal din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro, care au determinat scăderi importante pe pieţele americane, conform Bloomberg.

Averea miliardarului mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu 1,5 miliarde dolari în intervalul 2-4 aprilie (pieţele mexicane au fost închise în 5 şi 6 aprilie), la 69,2 miliarde dolari, după deprecierea acţiunilor operatorului său telecom "America Movil" SAB cu 2,2%, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Slim continuă să conducă topul bogătaşilor Bloomberg Billionaires şi este urmat de co-fondatorul "Microsoft" Corp., Bill Gates, a cărui avere a scăzut cu 558,1 milioane de dolari săptămâna trecută, la 63,2 miliarde dolari. Locul al treilea este ocupat de investitorul Warren Buffett, cu 45,2 miliarde dolari. De la începutul anului, averea celor trei a crescut cu un total de 17,2 miliarde dolari.

Li Ka-Shing, al doilea miliardar din Asia, conform Bloomberg Billionaires, a pierdut 144 milioane de dolari săptămâna trecută, după scăderea acţiunilor operatorului portuar "Hutchinson Whampoa" cu 1,1% la Bursa din Hong Kong. Li Ka-Shing este pe locul 15 în topul Bloomberg Billionaires, cu o avere de 23,8 miliarde dolari.

"Această situaţie reprezintă o «mică verificare» a realităţii", a declarat Leo Grohowski, director de investiţii la BNY Mellon Wealth Management. În opinia sa, oamenii foarte bogaţi se numără printre cei mai prudenţi investitori din lume. "Scepticismul este, încă, ridicat şi ei sunt extrem de tensionaţi", a mai spus Leo Grohowski.

Pieţele internaţionale au scăzut săptămâna trecută, pe fondul temerilor legate de adâncirea crizei datoriilor din Europa, după ce Spania a plasat o emisiune de obligaţiuni în ţinta minimă stabilită.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb