ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 Agroland Agribusiness raportează un profit net de 1,7 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 18 noiembrie 2022

Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness

Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness

Agroland Agribusiness, companie antreprenorială românească, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 51,1 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creştere cu 130% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA de 3,2 milioane de lei, o apreciere cu 110% şi profit net de 1,7 milioane de lei, o majorare cu 41% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"În cel de-al treilea trimestru al anului, echipa Agroland Agribusiness a reuşit să păstreze în portofoliul de clienţi fermierii tradiţionali, care lucrează suprafeţe medii-mari, cu mulţi dintre care a început colaborarea în perioada similară din 2021. În plus faţă de aceştia, am înregistrat o creştere a numărului de clienţi facturaţi de la 215 în 9L 2021, la 286 în 9L 2022. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea tranzacţiilor a crescut datorită extinderii accelerate a ariei de acoperire cu reprezentanţi de vânzări ai Agroland Agribusiness, dar şi diversificării portofoliului de servicii şi produse destinate înfiinţării culturilor. Astfel, la nivelul cifrei de afaceri, cea mai mare creştere a fost înregistrată la fertilizanţi, o majorare cu 123% în primele nouă luni din 2022, până la 23,8 milioane de lei, urmată de activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 12,8 milioane de lei, o creştere de peste 40 de ori. A treia cea mai mare contribuţie la venituri a fost adusă de pesticide, 11,7 milioane de lei, o creştere de 18%, urmată de vânzarea de seminţe, cu 7,9 milioane de lei, o apreciere cu 40% ", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

Potrivit sursei citate, activitatea de trading cu cereale a companiei a fost puternic influenţată de factorii externi, printre care conflictul din Ucraina şi piaţa valutară, aspecte care au influenţat formarea preţului şi disponibilitatea fermierilor de a vinde marfa recoltată, acestea fiind coroborate cu scumpirile din piaţa de inputuri şi cu seceta severă. Cantităţile mari de marfă din Ucraina care au intrat cu preţuri mici pe piaţa din România au influenţat negativ preţurile produselor agricole din ţară. În ciuda faptului că, în mod tradiţional, România este un exportator de rapiţă, grâu, floarea-soarelui şi porumb, în acest an au fost importate mari cantităţi din toate aceste categorii de produse agricole.

De asemenea, conform datelor Agroland Agribusiness, anul agricol în curs a fost influenţat într-o mare măsură de secetă, care a afectat atât culturile de cereale, cât şi pe cele de oleaginoase. Seceta din timpul verii a avut un impact major în special asupra culturilor din zonele din estul şi sud-estul României. Restul regiunilor au fost influenţate indirect şi într-o măsură mai mică, în special în ceea ce priveşte recolta mai scăzută şi calitatea acesteia, pierderi care au fost acoperite parţial de preţul ridicat al cerealelor, raportat la costurile per hectar pentru înfiinţarea culturilor respective.

Odată cu finalul celui de-al treilea trimestru, seceta prelungită s-a extins gradual şi în zonele de sud şi sud-vest, existând regiuni, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în care se manifestă o secetă pedologică puternică şi extremă, precum Moldova, Dobrogea şi zone din Muntenia. Acest context creează consecinţe negative asupra culturilor de toamnă, în special în ceea ce priveşte ritmul de creştere şi procesele vegetative ale acestora, care vor fi mai lente. În plus, preţul grâului a crescut la bursa europeană peste pragul de 350 de euro per tonă abia la sfârşitul lunii septembrie, înregistrând la acel moment cea mai mare valoare din ultimele trei luni. Acelaşi trend de creştere a avut şi preţul porumbului, dar, din cauza faptului că preţul final la fermier a fost mai mic, acesta nu a mai vândut marfa.

Astfel, la nivelul lui 30 septembrie 2022, se înregistrează stocuri mari de cereale, care generează pentru fermieri atât costuri de depozitare, cât şi de finanţare. În aceste condiţii, care includ şi seceta prelungită din această toamnă, problema cea mai stringentă pentru fermieri este reprezentată de finanţare, existând o nevoie de două ori mai mare în comparaţie cu anii trecuţi. Prin urmare, din experienţa companiei, atât distribuitorii, cât şi băncile limitează sumele expuse în sector, încercând să îşi micşoreze riscul financiar. În ceea ce priveşte fermierii, în prezent, aceştia aşteaptă precipitaţiile, care ar putea să le ofere o perspectivă diferită asupra producţiei din 2023.

Acţiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 15 iunie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 30 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. rezultat foarte slab! cifra de afaceri cat norofert si profit de 4 ori mai mic. profitul pe 2022 revizuit in scadere, 3 milioane, marja neta 3%, se vede ca fac comert cu ingrasaminte cumparate de la altii si plimba facturi.

    1. descriu o situatie f. grea a clientilor fermieri insa nu spun ce provizioane fac

      vezi ca este articol si despre simtel, baga hate si acolo :)

      ceva traume ? 

      Nu compara ! Uita-te la capitalizarea celor două! Altfel greu încă de spus intr-un an așa dificil pentru agricultura din sudul țării!

      În cel de-al treilea trimestru al anului, echipa Agroland Agribusiness a reuşit să păstreze în portofoliul de clienţi fermierii tradiţionali, care lucrează suprafeţe medii-mari, cu mulţi dintre care a început colaborarea în perioada similară din 2021. În plus faţă de aceştia, am înregistrat o creştere a numărului de clienţi facturaţi de la 215 în 9L 2021, la 286 în 9L 2022. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, valoarea tranzacţiilor a crescut datorită extinderii accelerate a ariei de acoperire cu reprezentanţi de vânzări ai Agroland Agribusiness, dar şi diversificării portofoliului de servicii şi produse destinate înfiinţării culturilor. Astfel, la nivelul cifrei de afaceri, cea mai mare creştere a fost înregistrată la fertilizanţi, o majorare cu 123% în primele nouă luni din 2022, până la 23,8 milioane de lei, urmată de activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 12,8 milioane de lei, o creştere de peste 40 de ori. A treia cea mai mare contribuţie la venituri a fost adusă de pesticide, 11,7 milioane de lei, o creştere de 18%, urmată de vânzarea de seminţe, cu 7,9 milioane de lei, o apreciere cu 40% ", a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness.

    rezultate foarte bune

    emitent disparut de pe radarul investitorilor de cand a anuntat postfactum ca-si imprumutase parintele AG cu 10 milioane banii pe care-i luase in plasament

    Atunci a devenit clar ca e damigeana de cash pooling a AG care nu mai avea acces la finantare noua de capital si a listat AAB.

    In toata lumea subsidiarele se delisteaza, nu se listeaza.  

    1. este vorba de imprumuturi in grup, se practica in toata lumea, esti cam nestiutor dar pierzi vremea criticand aiurea

      20 de lei cel putin, ca sa pot vinde si eu, apoi va creste la 40 , se va dubla cvadruplarea :)

    stati atenti sa vedeti cresteri, frustrarea fierbe in hateri cand se vor duce actiunile la 20 lei

    Din Agricultura nu se fac bani multi, creșterea accelerata vine din tehnologie, Bnet este viitorul precum și IHUNT Tehnology- deci este companie de tehnologie ( cam falimentara, ce-i drept dar e de tehnologie). Aveți grija cu companiile din BET ca pot da faliment , viitorul este AERO !!!

    Uitați-va și voi ce fata de om corect are șeful firmei AAB !!! In schimb Cezar Stroie de la HUNT are fata tipica de antreprenor care reușește in viața :)). Bune , aici trebuie sa fiu corect ( cam rar pentru mine) ambii se exprima cam greu, au vocabularul limitat probabil la școala stăteau sub banca . Măcar Cezarica de la HUNT are școala vieții bursiere, știe sa întoarcă cotația , fraierii se rotesc

    1. Mesajul de mai sus este scris de o copie nereușită de-a mea, o chinezărie precum IHUNT , eu am marca înregistrată pe numele de Florin Coman și așa ma alintau părinții mei ( deținători de casa de brokeraj) . Dacă ma mai copiati ne supăram . Dacă ma copiati înseamnă ca îmi validată Brandul , precum la Purcari- sunt copiati de chineji . Eu sunt adevăratul Florinel Comănel , the real one and only !!!

      Un investitor are un statut social. Dar nivelul discutiei la aceste articole este unul extrem de jos, insulte, informatie gresita, batjocura. Conturi de tranzactionare au oamenii cu educatie, voi de ce nu va ridicati la nivelul de educatie pe care il aveti?

      Sectiunea asta seamana mai mult cu fenomentul intalnit in traficul de ora 17:00 de catre soferi epuizati care sa-si mai verse un pic din frustrari si pe alti oameni cu un claxon si o injuratura iar apoi o acceleratie catre anonimat. 

      Nivelul discutiilor reflecta nivelul bursei Aero, o bataie de joc fata de investitori trebuie tratata ca atare

      Ce vreti sa analizam? Cifre si rapoarte masluite si promisiuni mincinoase, sifonari prin achizitii supraevaluate de la prieteni sau chiar bunuri proprii pe persoana fizica  

      Salarii umflate si prime sau sopuri enorme, angajati in CA din familie, BVB controlata de sifuri. ASF construita din copii fostului regim

      Va rog sa analizati EBITDA si perul la toate astea si sa ne spuneti si noua ce iese  

      Copiii

      Daca e asa de rau de ce nu pleci pe alte burse? Victimizarea ce aduce? Viata buna si profit cu siguranta nu.

      Am plecat de mult dupa o experienta de peste 20 de ani pe bvb, dupa ce mi-am dat seama ca in Romania nu se rezolva prea curand

      Mai incerc sa le deschid si altora ochii  

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb