ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI, "Impact" a avut vânzări de 66 milioane lei

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 27 octombrie 2009

"Impact" a avut vânzări de 66 milioane lei

Dezvoltatorul imobiliar "Impact Developer & Contractor" Bucureşti (simbol IMP), controlat de omul de afaceri Dan Ioan Popp, a încheiat de la începutul acestui an peste 150 de tranzacţii, în valoare de 66 milioane lei, res-pectiv cu 4% mai multe faţă de intervalul similar din 2008, potrivit reprezentanţilor firmei.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost tranzacţionate pe piaţa internă 144 de locuinţe în valoare de 68 milioane de lei, la care se adaugă şi 23 de locuinţe achiziţionate de investitori străini, cu o valoare de 9,7 milioane de lei.

Diferenţa de 7% a valorii medii/tranzacţie provine din structura diferită a unităţilor tranzacţionate, în 2008 ponderea caselor vândute fiind mai mare decât în anul 2009, când peste 90% din tranzacţiile încheiate au fost cu apartamente.

"Dacă la începutul anului, din cauza inaccesibilităţii creditelor pe piaţa financiară beneficiarii arătau un interes sporit în instrumentele de achiziţie folosite de dezvoltator (n.r. call-buy, vânzări în rate), în ultimele luni vedem o frecvenţă tot mai mare a clienţilor care accesează credite ipotecare de la instituţiile bancare", a declarat, pentru ziarul BURSA, Carmen Săndulescu, directorul executiv financiar al "Impact".

Pentru a atrage clienţii care apelea-ză la programul Prima Casă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au lansat numeroase campanii de promovare, printre care şi programul "Risc zero", care presupune acordarea unei rezervări de trei luni, timp în care clientul este sprijinit de firmă pentru obţinerea celor mai bune condiţii de finanţare, iar în cazul în care nu obţine creditul, i se returnează banii fără alte comisioane.

"Habi-testul a fost considerat de către clienţi ca fiind o dovadă de transparenţă totală şi apreciat în contextul întregului pachet de beneficii risc zero", a mai subliniat doamna Săndulescu.

Compania are în prezent în execuţie mai multe proiecte imobiliare, printre care Greenfield I în Bucureşti, Boreal în Constanţa, Roua în Ploieşti, precum şi Lotus şi Europa în Oradea. Anul trecut, au fost finalizate complexele Rubin, Topaz şi Onix din cadrul Greenfield I şi Europa din Oradea.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile dezvoltatorului imobiliar fiind tranzacţionate la un preţ de 0,605 lei/unitate. În prezent, capitalizarea "Impact" se ridică la aproximativ 124 de milioane de lei.

Dezvoltatorul imobiliar şi-a bugetat pentru acest an un profit brut de 4,1 milioane de lei, cu 60% mai mic decât cel înregistrat în 2008, şi o cifră de afaceri de 102,7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb