ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 2010, Traficul pe canalele navigabile a scăzut cu 10%

C.P.
Companii #Transporturi / 5 august 2010

Compania Naţională "Administraţia Canalelor Navigabile" SA a înregistrat, în primul semestru al anului 2010, o scădere de 10% a traficului pe canalele navigabile, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a temperaturilor sub zero grade, anunţă un comunicat al companiei, precizând că, din cauza ploilor abundente din zona Europei Centrale s-au înregistrat niveluri ridicate ale Dunării.

Cu toate acestea, pierderile vor fi recuperate ca urmare a creşterii traficului din luna iulie, când s-a obţinut 500 mii tone capacitate peste program, fapt ce a permis o recuperare de 40% din pierderile înregistrate în primul semestru.

O caracteristică a traficului în primul semestru al anului 2010 este revenirea transportului intern de marfă care, faţă de anul 2009, în aceeaşi perioadă, a crescut cu 36%.

Datorită nivelurilor crescute ale Dunării s-a permis încărcarea navelor cu marfă peste media obişnuită, iar depăşirile la indicatorul de marfă extern se datorează şi participării navelor sub pavilion român la transportul acestora, depăşind estimările cu 12%. Ca un avantaj al nivelurilor crescute s-a înregistrat şi o economie de energie electrică de 67% faţă de programul lunii iunie, având în vedere că nivelul Dunării a fost peste nivelul apei din canal cu aproximativ 3 metri şi astfel s-a preluat apă în regim gravitaţional prin Staţia de Pompare Complexă în volum de 263 mil mc, pentru producerea de energie electrică la ecluza Agigea.

Evoluţia pozitivă a traficului este determintă de intensificarea tranzitului de minereuri şi cărbuni pentru intern şi extern, cât şi de creşterea exporturilor de cereale, în special porumb din Serbia şi Ungaria, dar şi a importului de bauxită pentru combinatul de la Tulcea.

De asemenea, o creştere importantă a înregistrat şi traficul de nave fluvio-maritime, indicatorul Tonaj Net fiind cu 80% mai mare dcât în 2009, ca urmare a creşterii de fier vechi prin porturile Medgidia şi Luminiţa.

În ansamblu, traficul din 2010 pe canalele navigabile este mai mare cu 3% decât în 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb