ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI  Profit de 2,57 milioane lei pentru BVB, în scădere cu 39%

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 12 august 2021

Profit de 2,57 milioane lei pentru BVB, în scădere cu 39%

Venituri finanicare nete în creştere cu 32%, în urma unui câştig din diferenţe nerealizate de curs valutar

Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, pentru primele şase luni ale anului trecut, un profit net de 2,57 milioane de lei, cu 39% sub cel din primul semestru al anului anterior, declin apărut în urma scăderii rezultatului operaţional, depreciere parţial compensată de evoluţia rezultatului din activităţi financiare, după cum se menţionează în raportul operatorului pieţei noastre de capital, postat astăzi pe propriul site.

Veniturile operaţionale consolidate s-au situat la 20,93 milioane de lei, în creştere cu 7% faţă de cele din perioada ianuarie-iunie 2020, pe fondul avansului semnificativ al veniturilor post-tranzacţionare, se arată în raport.

Cheltuieli cu Contrapartea Centrală de 3,5 milioane de lei

Cheltuielile operaţionale consolidate au urcat cu 23% în primul semestru din 2021, la 19,81 milioane de lei, în principal ca urmare a avansului cheltuielilor generate de activitatea filialei CCP.RO (Contrapartea Centrală), bazele funcţionarii CCP-ului fiind puse în a doua parte a anului 2020, dar impactul asupra cheltuielilor din acest an a fost de 3,5 milioane de lei. De asemenea, s-a înregistrat un nivel mai ridicat al cheltuielilor cu servicii prestate de terţi, rezultat al noilor proiecte derulate la nivelul Grupului BVB, se mai arată în raportul operatorului pieţei noastre de capital.

În aceste condiţii, pentru primele şase luni ale acestui an, profitul operaţional al Grupului BVB s-a ridicat la 1,12 milioane de lei, cu mult sub cel din primele şase luni ale anului trecut, de 3,54 milioane de lei.

Veniturile financiare nete consolidate au urcat cu 32% în primul semestru din 2021, la 2,09 milioane de lei, în principal ca urmare a înregistrării unui câştig din diferenţe nerealizate de curs valutar din reevaluarea instrumentelor financiare în valută de 0,88 milioane de lei, faţă de 0,05 milioane de lei în primul semestru din 2021, ca efect al creşterii cursului valutar leu/eur şi leu/dolar.

Venituri operaţionale individuale de 11,7 milioane lei, în scădere cu 6%

La nivel individual, veniturile operaţionale ale BVB au fost de 11,7 milioane de lei, în scădere cu 6%, faţă de cele din primele şase luni ale anului trecut, în condiţiile scăderii veniturilor "one-off" înregistrate în primul trimestru din 2020 din refacturari intră-group, cu 0,97 milioane de lei, scădere compensată, în mare parte, de creşterea veniturilor din taxele de menţinere şi vânzare de date bursiere.

Veniturile din tranzacţionare în Piaţa Reglementată, excluzând ofertele, au scăzut cu 14% comparativ cu perioada similară din 2020, la 6,05 milioane de lei. Veniturile din tranzacţionare din oferte publice în Piaţa Reglementată au coborât cu 46%, până la 0,8 milioane lei, influenţate de scăderea valorii ofertele publice secundare de acţiuni, pe fondul desfăşurării în primul trimestru al anului 2020 a şapte oferte, ce au totalizat 328 milioane de lei, cele mai semnificative fiind SIF Oltenia (105 milioane lei), Fondul Proprietatea (172 milioane lei) şi TMK Artrom (42 milioane lei), conform raportului.

Veniturile din tranzacţionare în Piaţa AeRO au crescut de aproape patru ori

Veniturile din tranzacţionare în Piaţa AeRO au crescut de aproape patru ori, până la 0,62 milioane de lei, pe fondul noilor listari desfăşurate şi reprezintă 5% din total veniturilor din tranzacţionare. Veniturile din admiterea şi menţinere emitenţilor reprezintă 17% din veniturile operaţionale, şi au crescut în primul semestru cu 74% faţă de cele din primele şase luni ale lui 2020, până la 1,94 milioane de lei, pe fondul creşterii tarifelor pentru emitenţii listaţi atât în Piaţa Reglementată cât şi în AeRO.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale individuale ale bursei au urcat cu 8%, până la 8,77 milioane de lei, în primul semestru al anului, ca urmare a unui nivel mai redus al cheltuielilor de promovare în 2020, pe fondul restricţiilor generate de pandemia COVID-19 şi a lansarii în acest an de noi proiecte de promovare a BVB şi a pieţei de capital.

Profitul operaţional s-a ridicat la 2,93 milioane de lei, cu 32% sub cel din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce marja operaţională a fost de 25%. Pentru primele şase luni ale anului curent, BVB a raportat un profit net individual de 3,57 milioane de lei, în scădere cu 33%, faţă de cel din primul semestru al anului trecut.

În prima jumătate a anului, la BVB a fost realizat primul IPO din ultimii trei ani, cel al companiei Transport Trade Services (TTS), în valoare de 58,5 milioane de euro şi două listări de obligaţiuni, în valoare totală de 280 milioane de euro, incluzând şi primele obligaţiuni verzi. În Piaţa AeRO au fost şapte listări de acţiuni şi cinci listări de obligaţiuni.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Hai ca se poate,

    profit cat mai mic si gratuite pentru conducere cat mai multe. Actiune de mare, mare viitor.  

    o firma penibila, se mandresc ca le cresc rulajele si ei produc rezultate foarte slabe

    sa le spuna cineva penibililor de la bvb (ma indoiesc ca astia citesc ceva pe aici) ca au graficele pe lumanari gresite pe zilnic..sunt zile cand deschiderea e mai sus ca inchiderea si lumanarea e verde si invers, iar la saptamana ce sa mai spun..complet gresita  

    Niste penibili, o clica de angajati pe nepotism si sa slujeasca diferite interese.

    Ideea e ca cu graficele astea gresite la unele zile si pe saptamana va faceti de cacao in toata lumea, se uita unul din america, canada, anglia si isi da seama de cat de penibila este conducerea de la bvb. Nu e in stare sa puna niste grafice corecte..si mai vorbim de rezultate la firma asta. Are un singur rol sa slujeasca niste interese ale unora.  

    1. Ai mare dreptate ,dar strainii nu se mai uită de mult la BVB! De ce să se uite si-au vandut detinerile. Cred că acum se roagă de Drăgoi, bă te lăsăm să furi dar susține și tu prețul acțiunii ! Nu-i posibil?

      Ești atât de obsedat de Dragoi, că nici pastilele nu te mai vindecă!

      Dle,frica vietii mele e să nu fiu obsedat de ceva la modul bolnăvicios, dar sunt lucruri ce nu le înțeleg! Cine deține BVB? E mulțumit de rezultate si de evoluția acțiunii? De ce pe rezultate proaste nu se vinde masiv? De ce acțiunea stă atarnata pe la 25 lei când ar trebui maxim 15 lei? Nu cumva cei mai importanți acționari Sifurile,TLVBRK,și fonduri de investiții legate de Sifuri au și alte interese mai ales 3 Sifuri si vehiculele lor investitionale? Cine coordonează cele 3 Sifuri?

      Mă ajuți? 

      Nu cumpar niciodată Sifuri si BVB ? Greșesc? Grav?

    Veniturile din admiterea şi menţinere emitenţilor reprezintă 17% din veniturile operaţionale, şi au crescut în primul semestru cu 74% faţă de cele din primele şase luni ale lui 2020, până la 1,94 milioane de lei, pe fondul creşterii tarifelor pentru emitenţii listaţi atât în Piaţa Reglementată cât şi în AeRO.

    sa le creasca si mai mult tarifele cacsa se mai premieze conducerea....rasul lumii,tu ai bursa ca piata de patrunjel si cresti tarifele...mari strategi! 

    se ocupa Hanga de listari si repara caruta. e pe miini bune bvb, miini de corporatist de sifuri

    Stai să vedeți indicele pe AERO !

    1. Cam multa agitatie in jurul Aero. Cresterile pot sa fie mari, dar lichiditatea e mica . Castigurile alea se risipesc daca vrei sa vinzi un pachet putin mai mare de actiuni.

    Pare ca se cam termina perioada imbuibata a DIVY-urilor mari. Noul normal e de 4-5% cu inflatia aferenta. La cum au crescut preturile in ultimii 2-3 ani, e o gluma sa spui ca ai o inflatie de 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb