TBI Bank a înregistrat, în primele şase luni din 2020, un profit net consolidat de 8,2 milioane euro, cu 16% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, arată rezultatelor neauditate ale băncii pentru prima jumătate a anului 2020, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.
În ciuda contextului actual dificil, TBI Bank a înregistrat creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business. Activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro la sfârşitul lunii iunie. În prima jumătate a anului 2020, TBI Bank a acordat credite noi în valoare de 150 milioane euro în ţările în care operează, care au contribuit la creşterea portofoliului consolidat până la 359 milioane euro. În acelaşi timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 10% până la 312 milioane euro.
Rezultatele sunt pozitive, mai ales în lumina evenimentelor fără precedent care au lovit întreaga lume în primele şase luni din 2020. Modelul de business rezistent al TBI Bank, stabilitatea financiară şi echipa fantastică au avut un rol major în continuarea eficientă a operaţiunilor băncii.
Cu peste 500.000 de cereri de credit online şi offline în România şi Bulgaria şi 160.000 de împrumuturi acordate în prima jumătate din 2020, TBI Bank se poziţionează printre liderii pieţei de creditare din Europa de Sud-Est. În plus, platforma inovatoare Merchant Solutions, care oferă finanţare convenabilă la punctele de vânzare, a creat valoare pentru parteneri şi clienţi - în prima jumătate a lui 2020 au fost acordate aproape 110.000 de împrumuturi în valoare totală de 62 milioane euro numai prin acest canal.
Totodată, la începutul acestui an, TBI Bank a devenit prima bancă din sud-estul Europei care a lansat soluţia de plăţi în timp real SEPA Instant, a fost încă o dată desemnată cea mai profitabilă bancă din Bulgaria şi a adăugat câţiva membri noi în echipă.
Potrivit comunicatului, TBI Bank a încheiat prima jumătate a anului 2020 dintr-o poziţie puternică şi sigură atât privind capitalul, cât şi lichiditatea. Rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 21,6% la finalul lunii iunie, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 381%.
Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank, a declarat: "Atenţia noastră asupra execuţiei, abordarea responsabilă faţă de clienţi şi echipă, la care se adaugă un mix diversificat de canale şi produse, generează performanţe bune şi sustenabile în vremuri tulburi. TBI Bank a reuşit să se folosească de toate aceste componente pentru a obţine rezultatele solide din primul semestru şi pentru a fi pregătită să beneficieze de revenirea (sperăm că nu pe termen scurt) pe care o observăm în pieţele în care activăm. Performanţa financiară reală din primul semestru a depăşit estimările revizuite din aprilie, iar iulie şi august urmează aceleaşi tendinţe de < supraperformanţă >. Cu toţii muncim foarte mult pentru a menţine aceeaşi traiectorie până la finalul anului, dar şi în 2021".
Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank) , a declarat: "Rezultatele financiare din primul semestru sunt dovada clară că planul nostru de acţiune anti-Covid, bazat pe optimizarea costurilor, pe managementul lichidităţii şi, foarte important, pe protejarea sănătăţii clienţilor şi echipelor noastre, a dat rezultate. Ne-am implicat în fiecare zi pentru a sprijini miile de clienţi, parteneri şi prieteni. Privind în urmă la aceste momente dificile, suntem acum mai siguri ca niciodată că modelul nostru unic "phygital" oferă clienţilor sprijinul financiar necesar, iar partenerilor noştri comercianţi oportunităţile de a creşte chiar şi în vremuri fără precedent."