ÎN PRIMUL TRIMESTRU, Venitul operaţional net al portofoliului AFI din România a crescut la 9 milioane de euro

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 20 mai 2015

Venitul operaţional net al portofoliului AFI din România a crescut la 9 milioane de euro

AFI Europe România a generat în primul trimestru al anului un venit operaţional net (NOI) de aproape 9 milioane de euro, reprezentând o creştere cu 8,1%, în comparaţie cu trimestru I din 2014, potrivit companiei creşterea fiind generată în cea mai mare parte de cele două clădiri noi de birouri AFI Park 2 şi AFI Park 3.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, activul cel mai mare şi mai important al companiei AFI Europe România, a generat în T1 2015 un venit operaţional net (NOI) de 7,4 milioane de euro, reprezentând o creştere de 1,3 % comparativ cu T1 2014.

Centrul comercial era evaluat la 401 milioane de euro la 30 septembrie 2014.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni (cifra de afaceri), cu excepţia hipermarketului, au crescut cu 9,3% în trimestrul I, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2014. Rata de ocupare a AFI Palace Cotroceni a crescut la 99%.

Venitul operaţional net al mall-ului AFI Palace Ploieşti a fost de peste 1 milion de euro în T1 2015, iar vânzările retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 21,7%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lui 2014. Gradul de ocupare actual al mall-ului din Ploieşti este de 99%.

"AFI Europe România a încheiat T1 cu rezultate operaţionale şi financiare excelente. Venitul operaţional net al activelor noastre generatoare de venit din România a crescut cu 8%, cu o rată de ocupare medie de 98%. Noile clădiri de birouri AFI Park 2 şi AFI Park 3 au contribuit la veniturile operaţionale nete ale companiei, aşa cum va fi şi cazul AFI Park 4&5 când vor fi finalizate la sfârşitul anului. În plus, avem în plan demararea construcţiei unor proiecte noi, precum AFI Business Park, situat pe Bulevardul Progresului, şi proiectul cu destinaţie mixtă din Bucureştii Noi", a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

În prezent, clădirile de birouri AFI Park 4&5, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 32.000 mp, se află în construcţie şi finalizarea lor este planificată pentru T4 2015.

AFI Properties, compania mamă a AFI Europe, a înregistrat o creştere puternică a profitului cu 126% (în monedă israeliană), atingând o valoare de aproape 12 de milioane de euro în T1. AFI Properties a anunţat şi venitul operaţional net (NOI) de 20 de milioane de euro pentru T1 2015, reprezentând o creştere cu 9% (în monedă euro), în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rezultatele financiare au fost influenţate de ratele de schimb valutar între moneda unică europeană (EUR) şi moneda naţională a Israelului (ISR) şi de vânzarea AFI Palace Pardubice, care a generat, până la vânzarea acestuia în T4 2014, 1,4 milioane de euro pe trimestru.

AFI Properties este membră a AFI Group, un conglomerat internaţional de holdinguri şi investiţii cu subsidiare care activează în domeniul imobiliar, construcţii, infrastructură, industrie şi hoteluri.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Palace Cotroceni, cel mai mare şi de success mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploieşti, primul şi singurul mall modern dezvoltat în centrul oraşului Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro. Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe România dezvoltă în prezent parcul de business AFI Park. În aprilie 2014, AFI Europe România a inaugurat AFI Park 2, cu o suprafaţă închiriabilă (GLA) de 12.200 mp şi închiriată în proporţie de 100%, în timp ce AFI Park 3, livrată în decembrie 2014, este închiriată de către companiile de IT Endava România şi TELUS International Europe. În aprilie 2014, AFI Europe România a început şi construcţia clădirilor de birouri AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafaţă închiriabilă adiţională de 32.000 mp şi urmează să fie livrată în Q4 2015.

Mai mult, AFI Europe România va dezvolta în viitorul apropiat două proiecte cu utilizare mixtă pe terenul de 80.000 mp pe care îl deţine în oraşul Arad şi pe terenul de 148.000 mp din Bucureştii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park Bucureşti, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi, spaţii moderne, high tech, într-un centru urban cu o piaţetă centrală şi grădini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb