ÎN SECTORUL MINIER, Fuziunile şi achiziţiile, mai rentabile decât creşterea organică

F.A.
Companii #Industrie Extractivă / 18 decembrie 2013

Fuziunile şi achiziţiile au generat, în ultimii zece ani, randamente mai mari pentru companiile din sectorul minier şi cel metalurgic decât creşterea organică prin investiţii în proiectele interne ale întreprinderilor, anunţă un studiu Ernst&Young (EY) primit astăzi de redacţie.

Firmele cu cele mai multe cheltuieli pentru fuziuni şi achiziţii, calculate ca procentaj din valoarea lor de piaţă, au înregistrat cele mai bune randamente pentru acţionari (414%) în perioada 2002-2012, comparativ cu randamentele generate de companiile care au investit în dezvoltarea organică (181%).

Analiza ia în calcul şi rezultatele studiului "Capital Confidence Barometer: Mining & Metals sector" ("Barometrul încrederii în capital: sectorul minier şi metalurgic"), conform cărora 73% dintre respondenţii din sector cred că volumul tranzacţiilor va creşte în următoarele 12 luni, iar 72% dintre directorii din domeniu consideră că economia globală se îmbunătăţeşte, comparativ cu doar 57% în urmă cu şase luni.

Mai mult, 73% din totalul directorilor se aşteaptă ca volumul tranzacţiilor din sector să se îmbunătăţească în următoarele 12 luni. Pentru 55% dintre respondenţi, creşterea este principalul obiectiv pentru anul viitor, iar 24% dintre ei au afirmat că intenţionează să realizeze achiziţii.

Cu toate acestea, 82% dintre subiecţi se aşteaptă ca preţurile tranzacţiilor să se menţină la nivelul prezent sau să se mărească în următoarele 12 luni.

Ernst&Young este una dintre cele mai mari firme din lume ce oferă servicii de audit şi asistenţă fiscală şi de afaceri către companii multinaţionale şi locale. EY are 175.000 de angajaţi în 728 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb