ÎN ŞEDINŢA DIN 8 OCTOMBRIE 2019  Omer Tetik a vândut un milion de acţiuni TLV, prin piaţa "deal"

Andrei Iacomi
Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2019

Omer Tetik a vândut un milion de acţiuni TLV, prin piaţa "deal"

Împreună cu Leontin Toderici, director general adjunct al grupului financiar din Cluj, cei doi conducători ai Băncii Transilvania au înstrăinat acţiuni TLV de un milion de euro, în doar două zile de tranzacţionare

Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania (TLV) a vândut, în data de 8 octombrie 2019, un pachet de un milion de acţiuni TLV, pentru suma de 2,41 milioane de lei, echivalentul unui preţ de 2,41 lei/unitate, într-o tranzacţie realizată prin piaţa "deal", reiese dintr-un raport al grupului financiar din Cluj remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ziua următoare, Leontin Toderici, director general adjunct al băncii a înstrăinat tot un pachet de un milion de acţiuni TLV, la un preţ unitar de 2,395 lei, de asemenea printr-un transfer special.

Practic, în doar două zile de tranzacţionare, cei doi conducători ai grupului din Cluj au vândut acţiuni TLV de 4,805 lei milioane de lei, echivalentul unei sume de circa un milion de euro.

Banca Transilvania este una dintre cele trei companii de la BVB care îndeplinesc criteriile de lichiditate aferente pieţelor emergente secundare conform standardelor agenţiei de rating FTSE Russell, catgorie în care bursa noastră va intra din toamna anului viitor.

De altfel, titlurile TLV sunt cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucureşti, societatea fiind în prezent cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital în indicele MSCI Frontier Markets.

După primele şase luni ale acestui an, Banca Transilvania a raportat, la nivel de grup, un profit net de 942,35 milioane de lei, cu 9% peste cel obţinut la finele lunii iunie 2018, în timp ce la nivel de bancă rezultatul net al instituţiei de credit din Cluj a fost de 847,99 milioane de lei, mai mare cu 28% faţă de cel din primul semestru al anului trecut.

Valoarea de piaţă a grupului financiar din Cluj la Bursa de Valori Bucureşti este de 12,466 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Interesant ar fi de stiut de ce au vandut. Dar asta nu vom afla niciodata. Coraborat cu toate stirile si predictiile legate de o posibila criza, tranzactiile astea nu sunt un semnal prea bun…

    1. Sell high, buy low ;)

      Cred ca mai urca un pic cursurile. Rezultatele pe S1 au fost foarte bune la TLV. Imediat vin raportarile pentru T3... Cine stie ce surprize vor fi acolo. Cei doi sunt la sursa informatilor.

      TLV va da la 9 luni rezultate cel putin similare, dar mai degrabă peste cele sin sept 2018.

    Probabil le-au primit gratuit, ca bonus de performanta.

    1. bineinteles. unde ai vazut sa cumpere?

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb