ÎN URMĂTORUL CONSILIU JAI Ţările Forumului Salzburg susţin aderarea României şi Bulgariei la Schengen

F.A.
Politică / 18 octombrie 2013

Miniştrii de Interne ai ţărilor prezente la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg şi-au arătat solidaritatea în ceea ce priveşte susţinerea României şi Bulgariei în aderarea la Spaţiul Schengen pentru următorul Consiliu JAI, a declarat, joi, Bogdan Tohăneanu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

"Încă o dată Forumul Salzburg şi-a arătat solidaritatea în ceea ce priveşte luarea deciziilor. S-a reiterat în discuţiile pe care le-am avut solidaritatea şi în ceea ce priveşte susţinerea României şi Bulgariei de aderare la Spaţiul Schengen pentru următorul Consiliu JAI. Ea (n.r - solidaritatea) a fost făcută atât pe perioada Preşedinţiei maghiare, cât şi pe perioada Preşedinţiei poloneze, iată şi acum pe perioada Preşedinţiei României, o solidaritate care demonstrează că nouă state membre ale Uniunii Europene susţin în mod hotărât aderarea României şi Bulgariei la Schengen. A fost o poziţie unanimă în ceea ce priveşte susţinerea noastră şi a Bulgariei în aderarea la Spaţiul Schengen", a precizat Bogdan Tohăneanu, citat de Agerpres.

Ministrul Radu Stroe a afirmat, după încheierea Conferinţei Ministeriale a Forumului Salzburg, că una dintre chestiunile discutate a fost legată de prevenirea migraţiei ilegale, subliniind cu această ocazie că este o problemă cu care România se confruntă într-o măsură minimă pentru că ştie să-şi apere foarte bine frontierele. "De asemenea, s-a discutat (n. r. - la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg) şi despre măsurile pentru prevenirea migraţiei ilegale. Aşa după cum probabil ştiţi, România se confruntă cu această chestiune într-o măsură minimă, pentru că ştie să-şi apere foarte bine frontierele maritime, dar şi celelalte frontiere. Există însă o problemă în Europa cu această migraţie şi în principal la prietenii noştri bulgari", a conchis ministrul Afacerilor Interne.

Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg a avut loc joi, la Bucureşti, lucrările fiind deschise de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Conferinţa a avut ca invitaţi miniştri de Interne şi secretari de stat din Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

De asemenea, au fost prezente şi ţările care fac parte din Grupul Prietenilor Forumului Salzburg din Balcanii de Vest, şi anume Albania, Bosnia şi Herţegovina, Republica Macedonia, Muntenegru şi Serbia, alături de Republica Moldova în calitate de invitat, având în vedere atenţia aparte pe care UE o acordă Balcanilor de Vest din perspectiva unei potenţiale noi extinderi.

România, prin MAI, asigură în semestrul II din acest an Preşedinţia Forumului Salzburg, pe timpul căreia se promovează dialogul şi cooperarea între statele membre ale acestui mecanism pe consulturi politice şi cooperare multilaterală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb